Prins Christian fylder 17: Farvel til et turbulent år

Prins Christian fylder 17 år, og det markerer et farvel til et år, der har budt på store omvæltninger og mediestorme for den unge prins.

I dag, lørdag den 15. oktober, fylder Danmarks kommende konge 17 år, og han går dermed ind i det sidste år, før han bliver myndig.

Prins Christian balancerer livet som en ung mand, der vil skabe sjove minder, og som Danmarks fremtidige konge, der de seneste år har trådt mere og mere frem i den kongelige familie.

LÆS OGSÅ: Anne Hjernøes barske fortid: Slog mand i gulvet

Kongehuset har meddelt, at prins Christian fejrer sin fødselsdag privat sammen med familien i dag, men man må sige, at han det seneste år har formået at være mere offentlig end nogensinde.

Han har nemlig skabt sin andel af overskrifter. Det mest opsigtsvækkende må være, hvorvidt han skulle fortsætte på den traditionsrige skole Herluftsholm, som han startede på sidste sommer. Debatten blev skabt efter en TV 2-dokumentar, der kunne vise et krænkende miljø blandt nogle af eleverne.

LÆS OGSÅ: HER ER HUN: Sonny viser hemmelig kæreste frem til 'Vild med dans'

Artiklen fortsætter under videoen...

Prins Christians forældre, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, gav ellers udtryk for, at prins Christian var glad for at gå på skolen, og det syntes ikke til, at den royale elev havde været udsat for noget som helst ubehageligt.

Alligevel valgte kronprinsparret at lytte til kritikken om, at skolen ikke var et passende sted for landets fremtidige konge, og de trak ham derfor ud af den. Han er derfor i stedet startet på Ordrup Gymnasium i Charlottenlund.

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: Asta fejrede en stor dag i 'Vild med dans'

En sand mediestorm

Prinsen fik dog for alvor mediernes kraftige blæsevejr at føle, da han var til en fodboldkamp mellem F.C.K. og Brøndby tilbage i april. Her var han iført et blåt og hvidt tørklæde, der tydeligt viste, at den unge prins holder med københavnerklubben F.C.K.

LÆS OGSÅ: Peter Schmeichel stolt af sin datter: Mobning er no go

Artiklen fortsætter under billedet...

Kritikken lød, at det var uhørt, at et medlem af det traditionelt neutrale kongehus valgte at bekende kulør - især når det kommer til to så rivaliserende fodboldhold. Det var kongehuset dog ikke enig i.

– Ligesom alle andre fodboldglade danskere skal prins Christian have lov til at gå til en fodboldkamp uden at blive udsat for en efterfølgende mediestorm. Det er ganske enkelt ikke rimeligt, lød det dengang fra kongehusets kommunikationschef Lene Balleby til Ritzau.

Og det må siges, at prinsen holder ved, for i august var han igen at se med et F.C.K.-tørklæde om halsen. Denne gang var modstanderholdet dog ikke ærkefjenden Brøndby, men kom fra Tyrkiet, og han havde fundet plads på en almindelig tribune.

LÆS OGSÅ: Ti knæ og syv fødder: Sådan blev Daniels danseprotese til

Video af festende prins

Tilbage i marts fik prinsen også skabt en masse røre på de sociale medier. Her var det reaktioner på en video af prins Christian, der sprøjtede champagne ud over en flok mennesker, der festede uden for en klub i skiområdet Val Thorens.

Også her forsvarede kongehuset prins Christian.

- Det er de unges måde at kommunikere på. Vi skal derfor være varsomme med at problematisere ting, der i de unges øjne faktisk falder helt inden for skiven i forhold til, hvad der er normalt og ordentligt, og i stedet se de unges aktiviteter på de sociale medier i den kontekst, de er skabt i, udtalte Lene Balleby til B.T.

LÆS OGSÅ: Stopper på TV 2: Jeg har elsket hvert minut

Kastede håndtegn

I sidste måned skabte prins Christian også overskrifter - dog skabte det mere mystik end det skabte kritik. Prinsen lavede nemlig håndtegn på den røde løber, da dronning Margrethe skulle fejres i Det Kongelige Teater.

Han lavede en cirkel med sin pegefinger og tommelfinger og placerede den i hoftehøjde, og det er angiveligt en del af en leg, hvor hvis man får nogen til at kigge på cirklen, så må man give dem en lammer.

LÆS OGSÅ: Lisbeth Østergaard om afbrudt samarbejde: Det føles så forkert, men samtidig rigtigt

Køres i stilling af far

Prins Christian har i højere grad end før stået ved sin fars side. Han overværede eksempelvis mindehøjtideligheden til ære for ofrene i skyderiet i Fields med kronprins Frederik, og han deltog også i sin fars motionsløb, Royal Run.

- Det er en fed oplevelse. Man er jo altid i konkurrence med sin far, sagde prins Christian til TV 2's reporter efter løbene tilbage i maj.

Prins Christian er den eneste af dronningens otte børnebørn, der vil få apanage.

LÆS OGSÅ: Dansk skuespiller: De fleste mennesker er dumme