Neel og Silas i 'Grease': En barndomsdrøm

En stor drøm går endelig i opfyldelse for skuespilleren Neel Rønholt.

Lige siden hun var en lille pige, har Neel Rønholt ønsket sig at spille Sandy i 'Grease'. Næste år går drømmen i opfyldelse, nå hun skal være med i The One & Only Companys opsætning af den amerikanske musical i København, Holstebro og Vejle.

LÆS OGSÅ: Tina Müller venter baby

– Jeg så filmen mange gange som barn, og jeg så den også som 12-årig på Nørrebro Teater. Jeg plagede endda mine forældre om at få lov at se den igen, fortæller Neel, der får sin musicaldebut over for Silas Holst.

– Det er fjerde gang, jeg skal lave 'Grease'. Jeg startede som Kenickie, og nu er jeg Danny. Der er også en grund til, at jeg har lyst igen. Det er skidesjovt og et pivhyggeligt hold. Jeg glæder mig lige så meget som første gang, siger Silas, der sammen med Neel har inviteret HER&NU på The Midwestern Diner.

LÆS OGSÅ: Sidney Lee er død

Selvom den ligger midt i København, er der ærkeamerikansk stemning med hjemmelavede burgere og milkshakes som på musicalens The Frosty Palace.

Aldrende teenagere

Der er først premiere på 'Grease' i marts næste år, og Neel har svært ved at tøjle glæden over at skulle i gang.

LÆS OGSÅ: Kourtney Kardashian gift igen: Denne gang er det ægte

– Musikken er en af de mange grunde til, at den er blevet en klassiker. Det er hit på hit, men rent historiemæssigt er der også noget, man kan forholde sig til. Hvor man skal finde ud af, hvem man er, og skal man lave om på sig selv for at passe ind, forklarer Neel, der som 37-årig og mor til fireårige Franka og Ellen på snart otte selv har fået styr på den del af livet.

Da John Travolta og Olivia Newton-John lavede filmen, var de henholdsvis 23 og 29 i teenagerollerne, mens Silas runder de 40 lige inden premieren næste år.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-stjerne skal giftes

– Ja, jeg fylder 40 under prøveforløbet. Men det er bare et ekstra lag sminke, så er der ingen, der opdager det. Jeg skal bare have noget stærkt lys, siger han og ler højt.

– Nej, jeg omfavner de 40 og viser, at man også kan spille Danny i en moden alder. Jeg tror sagtens, jeg kan spille yngre nu, fordi jeg kan fortolke noget anderledes, end da jeg var i den alder.