Foto: Uffe Kongsted
Foto: Uffe Kongsted

'Love Island'-Ida åbner op om diagnose

Ida har været forbi en psykiater, som har fortalt hende, at hun har ADHD.

Der er ingen tvivl om, at livet har ændret sig for 'Love Island'-deltagerne, efter at de er vendt hjem til Danmark. Pludselig er de kendte ansigter og skal til at vænne sig til det, men for 'Love Island'-Ida har det ikke kun været de forandringer, hun har skulle vænne sig til. Hun har nemlig fået konstateret ADHD.

-  Jeg har været til psykiater og fået konstateret ADHD. Mit hoved kører med 200 kilometer i timen, og jeg bliver dagligt frustreret på mig selv og min krop, fordi den ikke arbejder hurtigt nok. Jeg er utålmodig over for mine medmennesker, og jeg bliver sur og frustreret på dem, jeg holder aller mest af, fortæller Ida til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Irina beskylder Mai Manniche for svindel

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre den første 'Divaer i junglen'-vinder, Irina Olsen, fortælle om sin angst.

LÆS OGSÅ: Kendt reality-babe anklagede sin mand for vold: Nu svarer han igen

ADHD står for Attention Decifit Hyperactivity Disorder, og det er en neuropsykiatrisk lidelse, som giver børn, unge og voksne problemer med opmærksomhed, hyperaktivitet og impulsivitet, og ADHD'en har stor betydning for Ida, som på det seneste for alvor har været mærket af diagnosen

- Jeg har det sidste stykke tid været lidt ved siden af mig selv, og ting flyver ind og ud af mit liv. ADHD giver mig trang til at skifte ting og mennesker ud dagligt; der skal hele tiden ske noget. Jeg tager hele tiden spontane beslutninger - også beslutninger jeg ved ikke gavner noget i længden, men jeg har behov for at skifte ud og gøre det alligevel. Jeg kan ikke rigtig se forskel på rigtig og forkert, og jeg har svært ved at lytte, selvom jeg gerne vil, siger Ida og fortsætter:

- Jeg har svært ved at tage mod råd, fordi jeg mener, at jeg udtænker tingene bedre og på en anden måde. Jeg tænker jo tingene igennem 400 gange dagligt. Jeg tænker på så mange ting, at jeg ikke kan fokusere og færdiggøre ting, før jeg bliver træt af det.

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy afslører: Sådan går det på Tinder

Ida: Det værste er...

Det er dog ikke de mange tanker, der er det værste for 'Love Island'-baben.

- Det værste er, at det ikke kun er opgaver eller ting, jeg mister interessen for, men også mennesker, hvilket er helt forfærdeligt. Nye ting, venskaber og så videre er desværre mere spændende for mig. Glæde, kærlighed, vrede, sorg - alle følelser er forstærket hos mig, og jeg føler og mærker tingene på en helt anden måde, siger Ida og fortsætter:

- Det er svært for mig at være ked af det, og jeg beder sjældent om hjælp til at håndtere eller løse følelser eller problemer, så folk føler måske sjælendt, at de kender mig rigtig godt, fordi jeg ikke altid viser mine følelser eller tanker; jeg vil hellere holde det for mig selv.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Mathilde scorede sin chef på McDonalds

Nu har Ida en mission, og det er at udbrede viden om, at ADHD er langt bredere, end dét hun opfatter er den gængse forståelse af diagnosen.

-  Jeg er ikke altid positiv og glad, men det er den nemmeste følelse at vise, så det tror folk som regel altid, at jeg er. Jeg kommer aldrig til at bruge ADHD som en undskyldning, men jeg må bare erkende, hvorfor nogle ting er sværere for mig end for andre. Jeg prøver at fortælle, at ADHD er så meget mere end krudt i røven; det er tanker, følelser og for mig hovedpine hver eneste dag, siger hun.

At hun har fået diagnosen, har givet Ida en forståelse for, hvad der sker og hvorfor det sker, og så har de piller, hun har fået, givet hende ro i hovedet.

LÆS OGSÅ: Kardashian-familien frygter for Robs datter

LÆS OGSÅ: ‘Bryggen’-Didde i dyb sorg: Jeg har aldrig følt mig så alene