'Love Island'-babe om sit dystre år: Angst, depression og en tur på psykiatrisk

Efter et turbulent år havde Emilie Thorup Schwabe brug for at gå under jorden for en stund. Nu er hun tilbage på sporet og fortæller åbenhjertet om sit livs krise, og hvad hun har lært på den anden side.

Emilie Thorup Schwabe blev en ren favorit blandt seerne, da hun i Danmarks første og hidtil eneste sæson af 'Love Island' blottede sin sjæl og åbnede sit hjerte for Nikolaj og alle seerne, der fulgte med bag skærmen. Den klassiske 'pige forelsker sig for hurtigt i dreng, som ender med at trække sig'-historie var relaterbar for unge piger landet over, og da hun endte med at trække sig fra programmet for at beskytte sine følelser, var der ikke et øje tørt.

For et år siden startede Emilie sin egen blog, men det blev ikke til mere end et enkelt opslag, før der var absolut stilhed på bloggen. Indtil nu. I dag åbner 'Love Island'-baben nemlig op for årsagen til hendes forsvinden.

- Det er ikke en hemmelighed, at mit liv, det sidste års tid, har været ét stort kaos og ét stort rod, starter hun opslaget på bloggen.

LÆS OGSÅ: UPS! Sønnen afslørede 'Paradise'-babes hemmelige graviditet

Emilie lod sig sidste år hengive til kærligheden og besluttede sig i amorinernes rus for at sælge sin elskede lejlighed på Peter Bangs Vej for at flytte ind i kærestens lejlighed. Parforholdet gik dog i stykker, og Emilie stod halvanden måned efter uden hjem eller kæreste. Derefter gik det ned ad bakke.

- Jeg var mere eller mindre hjemløs og måtte flytte til Gammel Kongevej. Jeg havde en okay (ret beruset) sommer, men med et tungt hjerte. Derefter fik jeg tilbagefald med angst. Men jeg kom tilbage på pinden (troede jeg), kom tilbage til mit studie (hallo, optur!) og fandt semi-mig-selv igen efter et usundt forhold. Men så røg jeg ned i et KÆMPE sort hul og kæmpede med en depression, skriver realitystjernen.

LÆS OGSÅ: Reality-stjerne er blevet mor: Det var en lynfødsel

Måtte søge professionel hjælp

Det var dråben, der fik bægeret til at flyde over, og hun tog nu sagen i egen hånd. Emilie ville tilbage på sporet.

- Jeg indså, at jeg virkelig havde brug for professionel hjælp for at komme videre med mit liv. Jeg kom en tur på psyk, lukkede min Instagram ned og gik under jorden for en periode, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: 'Love Island'-Olivia giver ny status på kærlighedslivet

I dag har Emilie fået det bedre, og i bagklogskabens lys får hun åbenbaringer om sig selv, sin fortid og sin fremtid.

- Jeg er mere eller mindre tilbage på sporet. Jeg har de sidste fire måneder taget mig selv i at få nogle aha-oplevelser. Jeg kan mærke, at jeg er forandret. Mærke forskellen. Se det. Føle det. Jeg har absolut aldrig været så meget i zen med mig selv, som jeg er nu – trods verden er mere eller mindre i kaos. Tiden med mig selv og arbejdet, jeg har lagt i at rejse mig, har virkelig givet pote. Selvudvikling. Det kan fandme noget, fortæller Emilie.

LÆS OGSÅ: Ny trend hitter på Instagram: Skal du være med?

Fortryder den måde, hun har behandlet folk på

I den selvudviklingsproces har 'Love Island'-stjernen også måtte erkende de handlinger, hun ikke har været stolt af.

- Det seneste år har jeg sagt og gjort meget mod mennesker, som jeg fortryder. Jeg har udstillet en ekskæreste, skuffet veninder og skuffet mig selv. Men det vigtigste er fandeme, at man lærer. Lærer, at vreden ikke må tage over, husker at tænke før man taler og takker sine venner for at være med hele vejen – også i de dårlige perioder af ens liv. Man skal huske at sige undskyld til de mennesker, man har såret, og man skal huske at leve livet, lyder det fra realitystjernen.

LÆS OGSÅ: Populært TV 2-program caster lige nu til sæson 2

Selvom det har været det hårdeste år i Emilies liv, så kommer hun ud på den anden side med en vigtig livslektion i bagagen.

- Jeg har lært så meget det seneste år. Mit hjerte er helet, og jeg har lært mig selv endnu mere at kende. Og ja, jeg har sejret over en mørk og dyster tid i mit liv. Jeg tror, det er sådan her, man bliver voksen og får groet nogle hår på brystet, afslutter Emilie sit budskab.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Paradiso har ubevidst gennemgået stort vægttab