Jack (Foto: TV 2)
Jack (Foto: TV 2)

'Landmand'-Jack løfter sløret for dyster fortid: Jeg var alkoholiker

Det viser sig, at 'Landmand søger kærlighed'-deltageren bestemt ikke altid har haft det nemt.

I aftenens afsnit af 'Landmand søger kærlighed' overrasker den 55-årige landmand Jack sine bejlende kvinder med noget af en historie om sin fortid. Det viser sig nemlig, at Jack i mange år af sit liv har været alkoholiker. Det hele sluttede dog for 10 år siden, da han valgte at droppe sprutten og starte på en frisk.

Til TV 2 forklarer Jack, at han ramte bunden i 2008, hvor han blev taget for spritkørsel med en promille, der lå på 0,8. Han kunne derfor ikke køre til og fra arbejde, og han mistede derfor sit job. Forinden da havde Jack flere gange været indlagt med smerter i maven, og lægen havde fortalt ham, at han ville dø, hvis ikke han stoppede med sit alkoholmisbrug. Alligevel fik det ikke Jack til at lægge sprutten på hylden, men efter nedturen i 2008, gjorde hans 18-årige datter Mia for alvor noget ved sagen.

LÆS OGSÅ: Nicolaj om ’Landmand’: Min far får mere opmærksomhed end mig

LÆS OGSÅ: ‘Ex on the Beach’-hunk med i ‘Landmand’-program

- På det tidspunkt var det bare planen at få ham tilbage på ret køl, hvor han måske drak 12-15 øl om dagen frem for 20-30. Vi skulle have ham til at fungere igen, fortæller Mia Rasmussen til TV 2.

Det endte dog med, at Jack besluttede sig for at skabe mere foranding i sit liv, end hans familie havde turdet håbe på, og da Mia fik sin far til at ringe til et behandlingshjem i 2008, begyndte det hele at gå fremad. De tre måneder på behandlingshjemmet fik lært Jack at få stuktur på hverdagen og tænkte positivt. Desuden fandt han også her et fællesskab, der fik ham til at føle, at han var god nok.

- Hele holdet ville mig. De løftede mig og bar mig. Jeg tænkte: "Hvad sker der lige? Er jeg så god?" Og så begyndte troen på, at jeg kunne leve igen, fortæller landmanden til TV 2.

LÆS OGSÅ: ’Landmand’-Nicolaj slår fast: Jeg skal se programmet alene

LÆS OGSÅ: Mødtes i ‘Landmand søger kærlighed’: Nu skal de have barn

Hjælper andre med samme udfordringer

Ikke nok med, at Jack selv blev ædru alkoholiker efter opholdet på behandlingshjemmet, så fik han også mod på at hjælpe andre, der har været igennem det samme hos ham. Derfor lavede han i 2009 en del af sin gård i Haderslev om til værelser, der kan lejes ud, hvor eksempelvis folk, der som ham selv har været i behandling for alkoholmisbrug og mangler et sted at være, kan bo.

- Vi er her for hinanden, forklarer Jack til TV 2.

LÆS OGSÅ: CHOK: ‘Gift ved første blik’-hunk er blevet forlovet med programmets ekspert

I ti år har Jack nu valgt sit nye liv hver dag, og han mærker virkelig, at han lever og har en glæde, som han aldrig har haft før. Nu mangler han bare at finde en, som han kan dele hverdagen med, og det håber han på at finde i 'Landmand søger kærlighed'. For ham er det vigtigt at være ærlig, og derfor fortæller han kvinderne om sin fortid i aftenens afsnit.

- Det at være åben og ærlig omkring mit liv giver nogle skulderklap. Og det er faktisk det, der har givet mig styrken til at komme videre, siger han til TV 2.

Læs hele Jacks historie på tv2.dk, og se Jack fortælle kvinderne om sin fortid i aften ' Landmand søger kærlighed' klokken 20.00 på TV 2. 

LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Sådan er det gået alle parrene efter ‘Landmand søger kærlighed’

LÆS OGSÅ: ‘Landmand søger kærlighed’-babe flytter til udlandet