Kronprinsessen gav millioner til forskning: Marys hjertesag
Kronprinsesse Marys hjerte banker for den vigtige sag.
I alt 10,8 millioner kroner kunne kronprinsesse Mary, 50, uddele som forskningslegater på vegne af Hjerteforeningens og Børnehjertefonden.
LÆS OGSÅ: Janni Ree til Reality Awards: Jeg ringer til politiet
Mere end halvdelen af alle over 55 år rammes af en hjerte-kar-sygdom, og cirka 524.000 danskere lever med en hjerte-kar-sygdom.
LÆS OGSÅ: Kronprinsen i Frankrig uden at tale med prins Joachim
Kronprinsesse Mary ved selv af bitter erfaring, hvor vigtigt det er med forebyggelse, behandling og patientstøtte.
Artiklen fortsætter under billedet...
Hun har tidligere fortalt om, hvordan hun som 25-årig mistede sin mor, Henrietta Donaldson, der som blot 55-årig døde af komplikationer efter en hjerteoperation i 1997.
LÆS OGSÅ: Prins er blevet single
– Det værste ved hjertesygdom er jo, at den rammer så bredt. Det er ikke kun den syge, det går ud over. Bag hver hjertesyg findes jo ofte en familie. En hustru eller ægtemand. Måske børn og børnebørn og venner eller kolleger, som man pludselig ikke kan se så tit eller være sammen med på samme måde, som man var vant til, sagde kronprinsesse Mary i sin tale ved arrangementet i Palmehaven på Hotel d'Angleterre i København, som var stillet gratis til rådighed af hotellets ejer, Remmen Fonden.
Artiklen fortsætter under billederne...
Kronprinsessen fortalte også om sit rørende besøg på Aarhus Universitetshospital for et par måneder siden, hvor hun oplevede det nye korps af hjertepatienter, der fungerer som patientstøtter.
– Noget så simpelt som en samtale og en beroligende hånd på skulderen gør en stor forskel, når man er indlagt med hjertesygdom. Dét at tale med andre, der har været i samme situation som én selv og kan fortælle én, at der er lys for enden af tunnelen, det tror jeg kan gøre en verden til forskel for rigtig mange hjertepatienter, sagde kronprinsesse Mary og fortsatte:
LÆS OGSÅ: Prins Nikolais kæreste deler stor nyhed
– Vi har også brug for hjælp fra hinanden. Vi har brug for vores medmennesker og for at føle, at vi ikke står alene. Dén følelse kan patientstøtterne skabe for den hjertesyge, og det gør i mine øjne ordningen helt unik. Patientstøtterne gør noget så enkelt som at banke på døren til et medmenneske og spørge, om der er noget, de har brug for, fortalte en berørt og begejstret Mary.