Som protektor for Copenhagen 2021 deltog kronprinsesse Mary sidste år i WorldPride og EuroGames i Købenahavn. (Foto: Michael Stub)
Som protektor for Copenhagen 2021 deltog kronprinsesse Mary sidste år i WorldPride og EuroGames i Købenahavn. (Foto: Michael Stub)

Kronprinsesse Mary overværede Skagen Pride: Hun vinkede og var rigtig sød

Mandag aften var Mary blandt de mange, der nød den festlige parade gennem byen

Mandag aften var kronprinsesse Mary blandt de mange der fulgte paraden fra Skagen Pride gennem byen.

- Vi er blevet hilst på af de søde mennesker hos Benedikte Utzon, og vi er blevet hilst på af kronprinsesse Mary - hun vinkede og var rigtig sød. Den er god nok, siger initiativtager til Skagen Pride, Niels Ove Kildahl, til Nordjyske.

Kildahl fortæller til HER&NU at Mary stod ved butikken Laurentius på Sankt Laurentii Vej da hun hilstepå de glade deltagere i det festlige optog, der startede og sluttede ved vandtårnet nær Anna Anchers hus.

Kronprinsfamilien har siden i søndags holdt ferie hos venner i Skagen - en mangeårig sommertradition.

Pride i Skagen blev i år afholdt for anden gang, og blandt de mange deltagere var parret Henrik og Claus fra henholdsvis Hjallerup og Aarhus.

Paraden blev på en kærlig måde en skelsættende begivnhed for dem.

- I dag har vi holdt hinanden i hånden offentligt for første gang. Det har vi ikke gjort i de 16 år, vi har været kærester. Det gør vi normalt ikke nogensinde. Det var faktisk meget rart at gøre, fortæller Henrik til Nordjyske.

Kronprinsesse Marys støtte til Skagen Pride kom blot dagen efter to mænd på 19 og 23 år blev anholdt og sigtet for trusler mod deltagere i Sønderborg Pride, der finder sted om et par uger.

Kongehuset er endnu ikke vendt tilbage på en henvendelse fra HER&NU.