Kontrakten opsagt: Slut med 'De unge mødre' og 'Ex on the Beach'

Hvis du er kunde hos Yousee, kommer du fra årsskiftet ikke til at kunne se programmer som 'De unge mødre' og 'Ex on the Beach' på tv fra 2020.

En sand tv-krig brød midt i september ud mellem YouSee og Discovery Networks Danmark, der står bag kanaler som Kanal 4 og Kanal 5. Førstnævnte meldte i en pressemeddelelse ud, at alle Discovery Networks Danmark-kanaler fra 1. januar ikke længere ville være en del af selskabets tv-pakker.

I pressemeddelelsen lød det dog, at man håbede på at få kanalerne med i selskabets bland-selv-løsninger, og at der stadig foregik forhandlinger mellem YouSee og Discovery Networks Danmarks. Derfor kunne seerne fortsat se programmer som ‘De unge mødre’ og ‘Ex on the Beach’ på tv, hvis de var klar til at betale lidt ekstra for kanalerne. Men det kommer ikke til at ske.

Discovery Networks Danmark slog efterfølgende fast, at det var løgn, og at der ikke foregik forhandlinger mellem de to parter. De havde ingen interesse i at være en del af bland-selv-pakkerne. Det får nu konsekvenser for YouSee-kunder.

LÆS OGSÅ: ‘Ex on the Beach’-par skal være forældre: Det var ikke planlagt

Aftalen er nemlig opsagt, og fra 2020 er det ikke længere muligt at se kanalerne, hvis du er kunde hos selskabet. Det oplyser Discovery Networks Danmark i en pressemeddelelse.

- YouSee har nu formelt opsagt sin aftale med Discovery. Vi modtog en opsigelse fra dem i går. Det betyder desværre, at vi fra og med 1. januar ikke længere har en aftale med YouSee, fortæller Christian Kemp, administrerende direktør i Discovery Networks Danmark, og fortsætter:

- YouSee synes beklageligvis at holde fast i, at de kun vil lægge vores kanaler i deres Bland Selv-tilbud, og at dette er det eneste alternativ, de vil forhandle om. Som vi hele tiden har sagt, bliver det ikke aktuelt fra vores side. Ændringen vil i princippet betyde, at YouSee vil forskelsbehandle os som kanalgruppe, da vi er de eneste, som kun ville ligge i Bland Selv – og at de i realiteten ikke vil betale for vores kanaler. Så konsekvensen er kort sagt, at alle YouSee-kunder står uden vores kanaler fra 2020.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-stjerne scorede ekskærestens kammerat

Sådan kan du alligevel se programmerne

Derfor er det fra 1. januar helt slut med at se Discovery Networks Danmarks kanaler på tv, hvis du er Yousee-kunde. Det slår Discovery Networks Danmark også fast på hjemmesiden heltsort.dk.

Discovery Networks Danmark fremhæver blandt andet en række sportsevents – blandt andet Superliga og landsholdskampe – mens en lang række reportage- og realityprogrammer også er på listen over ting, du mister muligheden for at se på tv. Det er programmer som ‘De unge mødre’, ‘Ex on the Beach’, ‘Politijagt’, ‘Remee & Mathilde’ og ‘Plastikkongerne’.

Discovery Networks Danmark henviser blandt andet til selskabets streamingtjeneste, Dplay, hvor man kan se alle de programmer, der normalt kommer på selskabets tv-kanaler. En række programmer bliver gratis efter en stykke tid, men hvis du skal have den fulde oplevelse, er du nødt til at betale ekstra for at følge med i dine yndlingsprogrammer i fremtiden.

Men hvis du skal være helt opdateret på programmerne fra Discovery Networks Danmarks kanaler, så er du nødt til at betale ekstra eller finde en anden tv-udbyder.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-deltager skal giftes: Drømmer om stort prinsessebryllup

YouSee: Derfor er aftalen opsagt

YouSee holder fast i beslutningen om at fjerne Kanal 5 fra grundpakken, som er tv-krigens helt store stridspunkt. Og det er der en god forklaring på, siger YouSees direktør, Jacob Mortensen, til BT.

- Hverken Discovery eller YouSee skal diktere, hvad danskerne skal se. Brugerene ønsker mere valgfrihed, og det er et vilkår, vi som tv-udbydere skal imødekomme, siger han til mediet.

LÆS OGSÅ: Ung mor springer ud i nyt eventyr efter stress: Det bliver så godt!

Han slår fast, at formålet ikke er at presse Discovery Networks Danmark ud af markedet, og han slår fast, at YouSee på trods af opsigelsen fortsat er klar til at forhandle for at nå frem til en løsning.

- Jeg er ked af den hårde tone fra Discoverys side i pressen og i deres kampagner, men vi er selvfølgelig klar til at fortsætte forhandlingerne og håber at nå frem til en aftale, siger han til BT.

Jacob Mortensen siger, at opsigelsen kom i går på grund af den opsigelsesvarsel, der er i parternes kontrakt. De har derfor fortsat tre måneder til at nå til enighed og fastholde kanalerne. Tiden vil vise, om det alligevel kan lade sig gøre.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-deltager afbryder forlovelsen: Jeg er knust