Kongehuset reagerer: Vi er dybt rystede

En ny dokumentar på TV 2 afdækker problematiske forhold på kostskolen Herlufsholm i Næstved. Nu reagerer kronprinsparret.

Dokumentaren 'Herlufholms hemmeligheder' afslører, at bag facaden, der ellers er kendt som en eliteskole, gemmer sig nogle ubehagelige historier.

LÆS OGSÅ: Louise og Nikolaj fra ‘Sommerdrømme’ afslører stor hemmelighed

Artiklen fortsætter under videoen, hvor kronprinsparret spadserer på Amalienborg Slotsplads

Ifølge dokumentaren har seksuelle krænkelser, vold og grov mobning præget skolegangen for mange af eleverne på Herlufsholm.

Kronprinsparrets reagerer nu på dokumentaren, fordi deres ældste søn, prins Christian, selv er elev på skolen.

LÆS OGSÅ: Glædeligt gensyn: ‘Progeria’-Jesper springer ud som skuespiller

- Som forældre til et barn, der går på Herlufsholm, er vi dybt rystede over de vidnesbyrd, der kommer frem i den aktuelle dokumentar om skolen. Det er hjerteskærende at høre om systematisk mobning og om den krænkelses– og voldskultur, som mange har været en del af. Det er helt uacceptabelt, skriver parret i et opslag på Kongehusets instagram.

Det er planen, at kronprinsparrets ældste datter, 15-årige prinsesse Isabella skal begynde i 9. klasse på skolen efter sommerferie.

LÆS OGSÅ: Nicolai afslører: Derfor blev jeg så rørt

- Som forældre forventer vi, at skolen effektivt sikrer en kultur, hvor alle er trygge og en del af fællesskabet, og vi vil i den kommende tid følge de ændringer, som er åbenlyst nødvendige, afslutter kronprinsparret i opslaget.

Tidligere i dag har kronprinsesse Marys fond, 'Mary Fonden', der bekæmper mobning, udtalt sig om dokumentaren. I en mail til TV 2 skriver fondens direktør:

LÆS OGSÅ: CHOK: Viaplay tvunget til at rykke ‘MasterChef’-finalen

- Det er meget voldsomt og chokerende, og jeg føler virkelig med de unge mennesker, det er gået ud over.

Dokumentaren kan ses i aften kl. 20 på TV 2 eller allerede nu på TV 2Play