Thomas Evers Poulsen og Sæþór Kristíansson til Melodi Grand Prix 2023 (Foto: Klaus Bo)
Thomas Evers Poulsen og Sæþór Kristíansson til Melodi Grand Prix 2023 (Foto: Klaus Bo)

Kendispar med råd til Melodi Grand Prix-vinder: Husk at sige nej

Thomas Evers Poulsen og Sæþór Kristíansson er vant til berømmelse, og de giver derfor gode råd til den nyudklækkede Melodi Grand Prix-vinder.

Thomas Evers Poulsen og Sæþór Kristíansson er vilde med Melodi Grand Prix, og derfor havde de taget turen til Næstved lørdag aften for at overvære det store show.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche slår fast: Jeg havde intet valg

Artiklen fortsætter under videoen...

De er begge garvede inden for kendisfaget - på hver deres måde. Thomas Evers Poulsen er erfaren danser i 'Vild med dans', og Sæþór Kristíansson er kendt fra 'Bagedysten'. Derfor har de også nogle gode råd til vinderen af Melodi Grand Prix, der er blevet en stjerne natten over.

- Man skal være sig selv. Fødderne placeret i jorden. Det kan jeg selv huske fra dengang, at det var vigtigt, at jeg havde mig selv med hele tiden, lyder det fra Thomas, da HER&NU møder ham og Sæþór før showet.

LÆS OGSÅ: Aldrig sket før i ‘Løvens Hule’

Melodi Grand Prix-vinderen Reiley har dog masser af erfaring med berømmelse med sine 10,8 millioner følgere på TikTok. Men én ting er berømmelse på sociale medier. En anden ting er mødet med pressen, der smider én i en tørretumbler af opmærksomhed med deres fotografer og insisterende spørgsmål.

- Man skal svare på spørgsmål fra pressen til en vis grad og huske at trække sig og sige nej til spørgsmål, man ikke vil svare på, hvis det ikke føles rart, pointerer Sæþór, og Thomas tilføjer, at der er stor forskel på, hvordan man er kendt:

- Det hele har forandret sig sådan. Før i tiden skulle man bare være i fjernsynet for at være et offentligt ansigt. Nu er der ingen af de unge, der ved hvem jeg er, men de ved alle, hvem Sæþór er, så det er meget forskelligt.

LÆS OGSÅ: 'Robinson'-deltager indlagt: Har aldrig oplevet sådan en smerte

Sociale medier er afgørende

Netop berømmelse sociale medier tror de begge kan have været afgørende for aftenens udfald.

- Sociale medier kan have en kæmpe betydning. Især når man har næsten 11 millioner følgere på TikTok. Hvis man kan få mobiliseret bare 5-10 procent af sine følgere til at stemme, så kan det alligevel trække, forklarer Sæþór.

LÆS OGSÅ: Burhan G springer ud i nyt stort projekt

Men selvom man er vant til at få opmærksomhed over en mobilskærm, så er det noget andet at stå på en scene foran et publikum. Det kunne vinderen Reiley bekræfte efter showet. Han blev nemlig kendt på TikTok under en pandemi og var slet ikke vant til så mange fysiske øjne rettet mod ham.

- Før i tiden var der meget etablerede kunstnere i Melodi Grand Prix, som var vant til det. Men nu kommer der en masse nye ind, som ikke er vant til det, og ikke ved, hvad der sker, når man står på scenen: Bliver man nervøs? Knækker stemmen? Derfor er det heller ikke så forudsigeligt, hvem der vinder, som det var før i tiden, fordi der kan ske så mange ting. Og så er det ikke kun sange, der tæller. Det er hele pakken, lyder konklusionen fra Thomas.

LÆS OGSÅ: Tobias Hamann viser rundt: Se vores nye lejlighed