Jesper Skibby indrømmer misbrug under 'Vild med dans': Jeg skulle have sagt nej

Jesper Skibby blev fundet sovende i en park af politiet under 'Vild med dans'.

Jesper Skibby, 57, er aktuel med en ny selvbiografi 'Engang var jeg Jesper Skibby', hvori han beskriver den nedtur, der ramte ham, efter han stoppede sin cykelkarriere i 2000. Allerede dengang var Jesper Skibby inde i et misbrug, der kun skulle vise sig at blive forstærket, da han mistede cykelsporten og ikke længere vidste, hvad hans skulle med livet.

Offentligt var han kendt som "ham den sjove", der altid var klar med en sjov bemærkning, og den karakter havde Jesper svært ved at leve op til, men han havde også svært ved at sige fra. Det ramte ham også i 2005, da TV 2 spurgte ham, om han ville være med i første sæson af 'Vild med dans'.

LÆS OGSÅ: Jesper Skibby sunget ud af 'Stjerner i trøjen': Jeg var ved at tude

- Jeg havde ikke regnet med, da jeg gik ind i ’Vild med dans’, at det var VM i latinamerikanske danse, jeg troede, det var underholdning, og at det var for sjov. Indtil de begyndte at græde, og jeg tænkte, "hvad sker der her?", fortæller Jesper Skibby til HER&NU, da vi besøger ham i hans hus i Gilleleje for at tale om hans nye bog.

Jesper Skibby var ikke klar til den eksponering, der fulgte med hans succes i programmet. For selvom han ikke kunne danse, så elskede seerne ham, hvilket førte ham helt til finalen sammen med partneren Julia Petrovic. Jesper Skibby ville helst bare stemmes ud, så han kunne slippe for det cirkus, som det var i hans hoved.

LÆS OGSÅ: Cengiz åbner op om uvenskab i 'Familien fra Bryggen'

Finale i 'Vild med dans' på TV 2 (Foto: Klaus Bo Christensen)
Finale i 'Vild med dans' på TV 2 (Foto: Klaus Bo Christensen)

Den massive opmærksomhed gjorde ham usikker.

- Jeg anede ikke, hvordan jeg skulle opføre mig. Jeg tror ikke, at nogen fornemmede, hvem jeg var bag den sjove maske, og det gjorde jeg heller ikke selv, fortæller Jesper Skibby.

LÆS OGSÅ: Lenny åbner op om psykisk lidelse: Jeg er på grænsen til den lukkede afdeling

Gik galt efter liveshow

Jesper Skibby boede dengang hos sin farmor i Husum, hvor han skulle hjem efter et liveshow efter at have blandet store mængder medicin og alkohol.

- Jeg vågnede op i en park i Husum, hvor der stod to betjente og lyste mig i hovedet, og så kørte de mig hjem. Jeg har lavet meget lort i mit liv, men det med at blive slæbt op til første sal hos min farmor, var slemt. Hun kiggede på mig og sagde ”Jesper, det gør du ikke igen”, fortæller Jesper pinlig om episoden.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne indlagt

Jesper Skibby (Foto: Klaus Bo Christensen)
Jesper Skibby (Foto: Klaus Bo Christensen)

Jesper Skibby overmedicinerede sig med epilepsimedicin og forskellige beroligende medicin i en lang årrække årrække for at flygte fra virkeligheden.

- Når man er narkoman, lad os kalde en spade for en spade, så vil man ikke selv erkende, at man har et problem. Jeg havde en sygdom, men det er jo ikke et problem, fortæller Jesper til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Nu kommenterer Elvira og kæresten på hans ægteskab

En af Jespers store udfordringer var, at han altid skulle være den, som andre forventede af ham.

- Vores kære Dirch Passer er et glimrende eksempel, han var jo ikke en sjov mand, og han havde sceneskræk. Han drak en flaske vodka, før han skulle på scenen. Og jeg skal slet ikke måles med Dirch Passer, men det samme havde jeg en lille smule. Han skulle altid være Dirch Passer, hvor jeg også altid skulle være Jesper Skibby. Jeg skulle altid sige noget sjovt, og det har været utrolig svært, fortæller Jesper Skibby, der også flere gange har forsøgt at tage sit eget liv, når det blev for meget.

I dag lever Jesper Skibby et almindeligt liv med sin kæreste Mette Røpke og sin yngste datter, Elisabeth, på 14 år samt hunden Jax. Jesper Skibby arbejder hos HC Container og trives med sit job og liv i dag.

LÆS OGSÅ: Morten Olsens kæreste forsvandt: Såret heler aldrig

Jesper Skibby og hunden Jax på 3,5 år. Familien fandt ham på et internat i Roskilde, da Jax var syv måneder. (Foto: Klaus Bo Christensen)
Jesper Skibby og hunden Jax på 3,5 år. Familien fandt ham på et internat i Roskilde, da Jax var syv måneder. (Foto: Klaus Bo Christensen)