Husker du multikunstneren Master Fatman? Kærlighed til alle

Master Fatman var på alle måder et stort menneske. Vi mistede ham bare alt for tidligt.

Han kom til verden som Morten Lindberg og blev landskendt som Master Fatman. Han var DJ, tv-vært, forkæmper for dyr og børn, partigrundlægger og meget andet. Men først og fremmest var han et helt igennem rart menneske, der ville alle det bedste.

Artiklen fortsætter under videoen af Cecilie Stenspil, der ankommer til sit bryllup med Troels Lyby...

Morten Lindberg var fynbo. Han blev født 24. september 1965 i Munkebo og voksede op i Odense forstaden Dalum. Han gik på Rudolf Steiner-skolen, som han holdt meget af, fordi alle her kunne få lov at være dem, de var.

LÆS OGSÅ: René Dif gift med Linet Jo: Min lykkeligste dag

Han blev uhyre kreativ og nysgerrig på livet. Og så valgte han at blive tyk. Han gad ikke som vennerne i avantgarde-miljøet at være radmager. Og der var vægt bag hans plan. De daglige ture til bageren sørgede for, at han aldrig mere blev tynd.

Som ung rykkede han til København og var som en fisk i vandet i det eksperimenterende musikmiljø op gennem 1980’erne. Morten Lindberg tog i 1987 navn efter sin selvvalgte kropsform.

LÆS OGSÅ: Familiens rørende farvel til Sidney Lee

Han forvandlede sig til Master Fatman og dannede bandet Master Fatman and His Freedom Fighters, som dukkede op alle steder i landet. Med et Elvis Presley-inspireret show og en Barry White-hæs sangstemme fik han flere coverhits. Han lånte bl.a. fra Boney M og Abba, og Björn Ulvaeus fra sidstnævnte gruppe var meget imponeret over Master Fatmans version af ”S.O.S.”.

Artiklen fortsætter under billedet...

Bobby Ewing

Master Fatman bevægede sig også ind i filmens verden og instruerede i begyndelsen af 1990’erne sin første kortfilm, 'Gayniggers from Outer Space', som var lige så mærkelig, som titlen antyder. I samme periode udgav han selvbiografien 'Master Fatmans livshistorie'.

LÆS OGSÅ: Mary Elizabeths Hospital: Jeg er stolt

I 1993 stiftede Master Fatman Det Kosmiske Parti, som stillede op til kommunalvalget i København. Det kom ikke ind, men fik over 2.000 stemmer.

Master Fatman troede på det gode i mennesker, og han bedyrede ved flere lejligheder, at han var en reinkarnation af den gode Ewing-bror, Bobby Ewing, fra tv-serien 'Dallas'. Der var altid fest, fantasi og godt humør, når Master Fatman var til stede.

LÆS OGSÅ: Francesca viser stor personlighed i ‘Bachelor’: Jeg er her for kærligheden

Han var fra 1994 medudgiver af det magasinet Schäfer, som indeholdt artikler om alt muligt – og ingenting – og som blev et kultfænomen i hovedstaden. Magasinet udkom 15 gange frem til 2004.

Fjernsynet fik også fanget Master Fatman ind, og han har været vært på flere programmer, blandt andet 'Frank of Denmark' på DR.

Han dukkede såmænd også op i Dansk Melodi Grand Prix. Første gang i 1995, hvor han kom kørende ind på scenen på en lyserød Puck Maxi, og igen året efter, hvor han sang duet med Jannie Høgh. Sejre blev det ikke til, men der var masser af kærlighed til seerne.

Artiklen fortsætter under billedet...

Farverigt farvel

En forelskelse i en brasiliansk kvinde førte Master Fatman til Brasilien, hvor han i en periode boede og blev fascineret af den sydamerikanske levestil og musikalitet. Den kom til at præge ham.

Han blev involveret i socialt børnearbejde, men desværre blev han i 2010 uretmæssigt anklaget for at have svindlet med de penge, der kom ind til det gode formål. Senere blev han frikendt, for de indsamlede penge var havnet de rette steder. Anklagerne gjorde ondt på ham, men han fortsatte heldigvis med velgørende arbejde for børn i Brasilien og i Afrika.

LÆS OGSÅ: Familiens rørende farvel til Sidney Lee

Master Fatman var en populær kendis at interviewe, fordi han altid var hjælpsom, åben og ærlig. Af og til fik journalisterne sjove navne af ham. Denne artikels forfatter blev f.eks. døbt ”Broder Metro”, under et interview til MetroXpress – og det navn glemte Master Fatman ikke at benytte ved senere møder.

Master Fatman var fra 2010 gift med Herminia Lindberg, som han mødte i 2008 i hendes hjemland, Mozambique. De fik fire børn sammen, først datteren Sol og sønnen Vincius og siden tvillingerne Heaven og River. Og fra et tidligere forhold havde han sønnen, Wilhelm.

LÆS OGSÅ: Frederik Fetterlein har kastet sig ud i nyt projekt

Master Fatman har med garanti haft hovedet fyldt med nye, gode idéer og sjove indfald, da det hele pludselig sluttede en martsdag i 2019. Meddelelsen om multikunstnerens pludselige død i en alder af 53 år var et stort chok.

Han var en farverig personlighed, og farverig blev også hans sidste rejse. Ceremonien fandt sted i Helligåndskirken i København, og herefter blev Master Fatmans smukt malede kiste kørt rundt på en ladcykel gennem hovedstaden til sambarytmer og jazzmusik.