Foto: DR
Foto: DR

'Gift ved første blik'-par er blevet forældre

Michael og Kathrine har fået en søn, der hedder Caleb.

Først blev de gift, og nu har de fået et barn. Michael og Kathrine fra ‘Gift ved første blik’ følger i den grad de gamle traditioner, men deres første barn er nu ikke kommet på traditionel vis.

Barnet er kommet helt uden strækmærker på Kathrines mave, og det skal heller ikke mades eller skiftes. Barnet går nemlig i 6. klasse, hedder Caleb og kommer fra Indien – og så er han parrets sponsorbarn.

På den måde har parret tyvstartet på deres fællesdrømme om fremtiden og børn, skriver parret på deres fælles blog.

LÆS OGSÅ: Er Geggo gravid? Nu giver hun svaret

En svær beslutning

Billede af sponsorbarnet Caleb. Foto: privat
Billede af sponsorbarnet Caleb. Foto: privat

Idéen til at få et sponsorbarn opstod, da Den Danske Hjælpefond kontaktede det populære tv-par. De sagde straks ja, for de havde nemlig selv leget med tanken tidligere uden at handle på det.

-  Vi har altid støttet, når der har været indsamlinger i forbindelse med nødhjælp og velgørenhed, men vi har aldrig tilmeldt os en ting, som vi betaler fast til hver måned, skriver Kathrine på deres blog.

LÆS OGSÅ: Kæmpe ‘De unge mødre’-brøler får store konsekvenser

Men så kom den svære beslutning. Hvem skulle de vælge? De endte med at gå med en af de ældre børn.

- Vi tænkte, at de måske godt kunne blive glemt blandt de andre yngre børn, og derudover havde han mistet sin sponsor, så vi syntes, det var synd, hvis en god start ikke blev ført til vejs ende, fortæller de nybagte forældre.

LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-Cecilie har foræret sin brudekjole væk

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan se, da ‘De unge mødre’-Glennie blev friet til på Jensens Bøfhus

Vil bryde den sociale arv

Kathrine har en baggrund som folkeskolelærer, og derfor er det naturligt for hende at tage et sponsorbarn til sig og støtte om op hans skolegang. Uddannelse har nemlig en særlig plads i hendes hjerte, skriver hun.

Uddannelse har også en særlig betydning for Michael. På grund af det danske uddannelsessystem brød han nemlig den sociale arv, og det er en mulighed, de også vil give til deres sponsorbarn. På bloggen skriver parret, at Calebs biologiske forældre ikke kan få fast arbejde, fordi de ikke har en uddannelse. Det mønster skal deres nu fælles barn med Michael og Kathrine ikke gentage.

- Så vi håber selvfølgelig for vores Caleb, at han med vores støtte kan bryde den sociale arv, få sig en fin uddannelse og et fast arbejde. Måske en dag han også kan støtte sin far og mor eller gøre en forskel her i verden.

Parret betaler 135 kr. for sponsorbarnet om måneden og udveksler breve med ham et par gange om året.

Læs hele blogindlægget her.

LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-par afslører: Vi skal være forældre