Felix og Nikolai har intet hørt: Tavse farmor

Prinserne er stadig triste over deres farmors beslutning.

Selvom det snart er tre måneder siden, dronning Margrethe, 82, besluttede, at prins Joachims børns titler fra 1. januar skulle ændres fra prins og prinsesse til greve og komtesse, så har hendes ældste børnebørn endnu ikke selv talt med hende om det.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary besøgte børneafdelingen på Herlev Hospital

– Nej. Ingen har talt med nogen af dem. Heller ikke resten af familien, fortæller grevinde Alexandras presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, til B.T.

Overfor HER&NU uddyber hun, at prins Felix, 20, og prins Nikolai, 23, fortsat er helt uforstående.

– De er stadig utroligt kede af det. De forstår ikke hvorfor. De har hele tiden vidst, at dagen ville komme, for når de giftede sig, ville deres titler forsvinde. Som Nikolai sagde, så ville det ske, når han selv ville, og det ville blive på en glad dag.

LÆS OGSÅ: Kronprinsparret i prins Henriks fodspor i Vietnam

I mandags kunne man opleve prins Nikolai på nært hold i 'Min egen kurs' på TV 2, hvor han på en sejltur med Emil Midé Erichsen talte om sit liv. Her stod det klart, at Nikolais farfar, prins Henrik, der døde i 2018, gjorde meget for at holde sammen på familien.

Prins Nikolai og Emil Midé Erichsen sejlede på Øresund med 'Havana'. (Foto: TV2)
Prins Nikolai og Emil Midé Erichsen sejlede på Øresund med 'Havana'. (Foto: TV2)

På spørgsmålet om hvorvidt han blev inviteret til søndagsfamiliemiddage på Amalienborg, svarede han ja, men erindringerne om dem var af ældre dato.

LÆS OGSÅ: Trist prinsesse Marie: Athena bliver mobbet

– Dengang min farfar levede, inviterede han et par gange om måneden til hygge og frokost. Bare samvær i virkeligheden, svarede Nikolai, der også kom ind på, da han for et par år siden boede i Amaliegade i en periode.

– Så stødte jeg ind i min farmor fra tid til anden. Det var superhyggeligt.

LÆS OGSÅ: Frederik i modvind: Kritik af to rejser til Frankrig på en uge