'Fangerne på fortet'-stjerne afslører voldsomt overgreb

Flere kvinder er bange for at færdes alene om aftenen. Nu står Anne Sofie Espersen og 11 andre kendte kvinder frem. De fortæller om deres oplevelser med overgreb og utryghed i det offentlige rum.

12 kendte kvinder har valgt at stå frem og fortælle om deres oplevelser med overgreb og utryghed i det offentlige rum i dokumentarfilmen 'Alle kvinders frygt', som bliver sendt på Discovery+.

En af kvinderne er Anne Sofie Espersen. Hun var på café med sine klassekammerater i 1.g, da fire unge mænd tvang hende ind i en port, holdt hende fast og forgreb sig på hende. Det foregik kun få meter fra det øvrige liv på gaden, men ingen greb ind, før hendes kæreste dukkede op. Skyld og skam fik hende til at gemme overfaldet langt væk indtil den dag, hvor hendes egen datter var gammel nok til at færdes alene på gaden.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Jenna Bagge ikke kan holde tårerene tilbage efter ‘Vild med dans’-semifinale...

De andre kvinder er debattør Louise Kjølsen, kommunikationschef Anna Thygesen, radiovært Sanne Gottlieb, iværksætter Le Gammeltoft, sangerinde og tidligere 'X Factor'-deltager Tanne Balcells, dikretør Bettina Aller, bokser Sarah Mahfoud, tv-vært Sara Maria Franch-Mærkedahl og diamantdatteren Thalia Pitzner.

Kvinderne håber på at deres fortællinger til at skabe opmærksomhed omkring seksuelle overgreb og krænkelser. Ifølge en statistik er hele 66 procent af alle danske kvinder nemlig bekymrede for at blive overfaldet, når de færdes alene i byen om aftenen. Samtidig er der 68 procent af alle kvinder, som helt undgår at færdes alene i byen, når det er mørkt.

De to afsnit af 'Alle Kvinders Frygt' kan ses på Discovery+ og Kanal 5 den 24. november og den 1. december.