Dronning Margrethe indleder sin sommerferie

Majestæten skal slappe af i Aarhus, Gråsten og Château de Cayx i Cahors

Dronning Margrethe har taget hul på sin sommerferie, der traditionen tro byder på både ophold i Aarhus, Gråsten og Château de Cayx i Cahors.

Onsdag ankommer majestæten til Aarhus med kongeskibet Dannebrog og tager ophold på Marselisborg Slot, men allerede på fredag er hun tilbage i hovedstaden på en sviptur.

LÆS OGSÅ: Marselisborg Slot bliver renoveret for 40 millioner

Her skal hun deltage i livgardens Årsdagsparade på Rosenborg Kaserne og overrække Dronningens Ur til tjenesteperiodens bedste garder.

Lørdag skal dronningen åbne en udstillingen af prins Henriks skulpturer på Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i Herning og indvie Danmarks Internationale Flugtmuseum i Oksbøl.

SE BILLEDERNE: Prins Gustav og prinsesse Carinas romantiske bryllup

Mandag den 18. juli sejler hun med Dannebrog fra Aarhus til Aabenraa og kører herfra til Gråsten Slot, hvor hun tilbringer tre uger. En del af tiden sammen med sin søster, prinsesse Benedikte.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethes oldefar blev afpresset

Da prinsesse Benedikte i lørdags var i Aabenraa for at uddele de sidste legater fra Kong Frederiks-Fonden til musikkens fremme i Sønderjylland, fortalte hun HER&NU, at hun ser frem til den traditionsrige ferie i Gråsten.

- Det glæder vi os alle sammen rigtig meget til. En sommer uden Gråsten er ikke en rigtig sommer, sagde prinsesse Benedikte til HER&NU.

SE VIDEOEN: Frederik giver Christian og Vincent et lift med ladcyklen

Efter dronning Margrethe den 6. august har gennemført et udskudt besøg i Tønder i anledning af 100-året for genforeningen, er det ifølge HER&NUs oplysninger planen at hun rejser til Frankrig.

LÆS OGSÅ: Så nære er dronning Margrethe og dronning Elizabeth