Derfor tog hun titlerne: For Frederiks skyld

Nu fortæller Dronning Margrethe den rigtige årsag til sin store beslutning.

Krisen i den kongelige familie er langt fra forbi.

Det mærker man i dronning Margrethes første interview, siden hun for snart et halvt år siden fratog prins Joachims børn deres prinsesse- og prinsetitler.

LÆS OGSÅ: Tina Maria afslører: Vi er ikke længere sammen

Dengang forklarede hun, at hun gjorde det for børnenes egen skyld, og nu siger hun til Weekendavisen, at hun tog beslutningen nu, så kronprinsen ikke skal gøre det, når han bliver konge.

– Jeg er ikke rigtig glad for at komme ind på det, hvis jeg skal være ærlig. Jeg kunne godt sige noget, men man skal ikke sige alting. For mig har det været vigtigt, at det ikke skulle være Frederiks lod at tage sådan en beslutning. Det var bedre, at det var mig, siger hun til Weekendavisen og uddyber:

– For så er det den gamle kone, der har besluttet det. Men det er lidt for tæt på endnu til at tale om.

LÆS OGSÅ: Sussi afslører: Derfor var Leo bange for at dø

Interviewet er lavet af Weekendavisens chefredaktør, Martin Krasnik, som dronningen ifølge HER&NU's oplysninger er meget begejstret for.

Dengang han var 'Deadline'-vært, havde hun ham også som bordherre ved et middagsselskab.

Hans interview er lavet over to samtaler, den sidste blot to dage før hun blev sygemeldt med de rygsmerter, hun skulle opereres for.

LÆS OGSÅ: Op til retssag: Robert Hansen er forsvundet

I interviewet fortæller hun også om sine møder med Putin, om hvem dronningen siger, hun ”aldrig har set så kolde øjne”, og det nære forhold til dronning Elizabeth og den engelske kongefamilie, der gør, at hun ikke ser 'The Crown', da tv-serien nok ville ”irritere hende grænseløst”.