Danskernes opråb til kongehuset: Tag børnene ud

Efter sommerferien begynder prinsesse Isabella efter planen på Herlufsholm.

Mens kronprinsparret endnu ikke havde reageret på de ændringer, som bestyrelsen på Herlufsholm annoncerede, inden HER&NU mandag gik i trykken, så er opfordringen fra mange danskere klar.

– Hvordan kan man som forældre lade sit barn bo på en så syg institution, blev der blandt andet spurgt på kongehusets Instagram, efter kronprins Frederik og kronprinsesse Mary havde lavet et opslag om skolen.

LÆS OGSÅ: Frederiks rørende gensyn: Han har passet på mig

– Den skole er ikke det rette sted for de kongelige børn. Konsekvensen må nu være, at Christian forlader skolen, lød det videre med en opfordring til, at prinsesse Isabella ikke starter som

kostskoleelev efter sommerferien, sådan som det ellers er planen.

I Mary Fonden, der med kronprinsesse Mary i spidsen gennem mange år har sat ind mod mobning blandt børn, kalder man beretningerne fra de tidligere elever for ”voldsomme” og ”chokerende”.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary afslører: Sådan opdrager vi børnene

– Forskning om mobning viser, at mobning ikke handler om enkeltindivider, men om udviklingen af en kultur, hvor der dannes et fællesskab omkring det at mobbe andre. Hvor alle vogter på alle af frygt for selv at blive det næste offer, forklarer direktør i Mary Fonden, Helle Østergaard.

I et af Mary Fondens ekspertpaneler sidder i øvrigt Noemi Katznelson, 54, der er professor og leder af Center for Ungdomsforskning ved Institut for Kultur og Læring, Aalborg Universitet i København. Hun har siden 2019 været medlem af bestyrelsen for Herlufsholm.

LÆS OGSÅ: René fra ‘Først til verdens ende’: Sclerose ændrede mit liv

Derudover er en af kronprinsesse Marys tætteste veninder, Malou Skeel, 54, forældrerepræsentant i Herlufsholms bestyrelse. Hendes søn, Holger, der er en af prins Christians bedste venner, går i 2. g, hvor også børn af andre af kronprinsparrets venner går – Nina Wedell-Wedellsborg og Peter Aandahls søn, Thomas, samt Otto og Helle Reedtz-Thotts ældste søn, Ludvig.