Bisættelsen er planlagt: Jeg vil selv bestemme

Per Pallesen vil dø et helt særligt og betydningsfuldt sted - nemlig på scenen.

Der har altid været fuld fart på Per Pallesen, og i dag runder den populære skuespiller 80 år. Det bliver fejret på behørig vis, for 'Matadors' tjener Boldt er og bliver en festlig og herlig personlighed, som alle elsker.

Artiklen fortsættes under videoen med Albert og Jenna, der fortæller om deres forhold… 

– Hovedrollernes tid er forbi, men en gang imellem får jeg dog tilbudt mindre roller. Jeg holder til gengæld en del foredrag om mit liv og karriere samt om vin. Sidste efterår havde jeg 27 af slagsen, fortæller Per Pallesen sammen med ægtefællen Vivian Dencker i deres dejlige villa i Trørød nord for København. Siden 2009 har de haft et godt liv sammen.

LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne afslører: Jeg var så bange

– Vi mødtes i en sen alder og blev gift et par år senere i Provence, hvor vi har et hus. Det er noget af det bedste, der er sket i mit liv, siger Per Pallesen.

I 2004 havde han så travlt i karriereforløbet som skuespiller, komiker, instruktør og teaterdirektør, at hovedpulsåren aorta pludselig sprang, så blodet fossede ud i bughulen, og han måtte lægges i koma. Det havde nær kostet ham livet.

LÆS OGSÅ: Eksperterne afslører: Dette er vores yndlingsafsnit i ’Luksusfælden’

– Det var stress og slitage. I dag passer jeg på mig selv, sørger for at spise sundt og holde vægten. Det er godt for kroppen, siger Per Pallesen, der til trods for at være vinekspert også holder igen på den konto.

Artiklen fortsætter under billedet...

Døden frygter han ikke. Den er sat i scene i hans sidste vilje.

– Jeg er ikke bange og har bestemt, hvad der skal synges til min bisættelse og meget andet. Jeg elsker jo at sætte i scene, og vil gerne bestemme. Hvis jeg må vælge, så vil jeg gerne dø på scenen ligesom Dirch Passer, siger han, der som 19-årig begyndte i et job som elev i sparekassen.

LÆS OGSÅ: Reality-deltager dropper program: Jeg er gravid

Der gik dog ikke lang tid, før han kom på andre tanker.

– Nogle år efter verdens kedeligste job begyndte jeg som skuespillerelev i Aalborg. Det havde jeg drømt om, siden jeg var fem år, siger fødselaren, hvis fødselsdagsfest 30. april finder sted i Korsbæk på Bakken.