Andreas Jebro afslører: Fik særlig hjælp under optagelserne til 'Sygeplejeskolen'

Få svar på, hvordan skuespillerne er blevet så dygtige læger og sygeplejersker - i hvert fald på tv-skærmen.

I 'Sygeplejeskolen' vrimler det med læger og sygeplejersker på Fredenslund Sygehus, men i virkeligheden er det hele jo bare kulisser og skuespillere, der lader som om, de ved, hvad de laver. Men hvordan får de det til at se så realistisk ud, at de kan undgå, at der er rigtige sygeplejersker og læger, der krummer tæer foran tv'et?

Artiklen fortsætter under videoen af Andreas Jebro og Amalie Dollerup til premiere...

LÆS OGSÅ: Vraget af TV 2: Nu vender hun tilbage til ‘Vild med dans’

- Vi har været så heldige at have haft en sygeplejerske tilknyttet på settet de dage, hvor vi har skulle udføre nogle ting, der har skulle være historisk og lægetermisk korrekte. Vi får svar på spørgsmål som, "Hvordan gør man det her?", "Hvilke redskaber bruger man i hvilken rækkefølge?", "Hvem skal jeg aflevere hvad til, for at det forbliver sterilt?" fortæller Andreas Jebro, der spiller den nye turnuslæge Jens Fischer og tilføjer:

- Der har været professionelle øjne til at sige, "Det I har gang i lige nu ville slå patienten ihjel", og fortælle os hvad vi så skal gøre.

LÆS OGSÅ: Se det søde billede: Tina Müller har født

Men selvom det gerne skal være så realistisk som muligt, så er det stadig inden for de rammer, der er, når man laver en tv-serie.

- Der er nogle ting, vi er nødt til at slække lidt på, for vi laver også fiktion, og vi kan ikke tage os den tid, som ting måske ville tage i virkeligheden. Et indgreb, som ville tage 1,5 time, er vi nødt til at komprimere ned til et par minutter i en spillescene, så der er selvfølgelig nogle kunstneriske friheder i det, forklarer Andreas Jebro.

Du kan se 'Sygeplejeskolen' hver søndag klokken 21.00 på TV 2 Charlie og TV 2 Play.

LÆS OGSÅ: Efter 'Robinson': Dét var det første, deltagerne spiste