Vilde tal: Så mange tilskuere var med til fejringen

Omtrent 300.000 tilskuere indtog Københavns gader og stræder i kraft af tronskiftet i går.

I går klokken 15.00 markerede et historisk øjeblik i Danmark, da den nyudnævnte kong Frederik 10. trådte ud på balkonen på Christiansborg Slotsplads.

LÆS OGSÅ: Se den private video: Kroningen indefra

Denne begivenhed tiltrak tusindvis af tilskuere fra nær og fjern som ønskede at være en del af fejringen.

I en pressemeddelelse fra Ritzau viser nye tal fra 3insights, at der var omtrent 170.000 tilskuere samlet på og omkring pladsen på Christiansborg Slot for at hylde landets nye monark. Omsættes dette i procent svarer det til, at der var 370 procent flere i og på Christiansborg Slotsplads sammenlignet med en gennemsnitlig søndag.

3insights har således indsamlet anonymiserede mobildata fra de mastepositioner, der befandt sig omkring Christiansborg Slot, Kongens Nytorv samt Amalienborg, hvilket Jeppe Waidtsløw, Head of Business Development i 3, også uddyber nærmere i pressemeddelelsen.

- Det er første gang i næsten 900 år, at en monark abdicerer i Danmark, og det er således en historisk dag, der giver os en ekstraordinær mulighed for at få spændende data om interessen i sådanne begivenheder. Det har altid været en udfordring at vurdere antallet af tilskuere til større arrangementer, hvor tilskuere ikke behøver billet for at deltage, fortæller han og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Royal forvirring: Frederik er kronprins flere år frem

- Ved at se på anonymiserede mobilitetsdata kan vi se, hvor mange der cirka har været til stede under fejringen af den nye konge, samt hvor længe tilskuerne har opholdt sig omkring slotspladsen og på ruten fra Amalienborg til Christiansborg.

Derudover rapporteres det også, at der var 52.000 fremmødte på Kongens Nytorv, hvilket svarer til en stigning på 247 procent sammenlignet med den forrige søndag, mens der var 73.000 fremmødte på Amalienborg, hvilket svarer til en stigning på 152 procent sammenlignet med den forrige søndag.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Jubel over Danmarks nye kongepar

Kroning af Kong Frederik 10. på Christiansborg 2024.
Kroning af Kong Frederik 10. på Christiansborg 2024.
Kroning af Kong Frederik 10. på Christiansborg 2024.
Kroning af Kong Frederik 10. på Christiansborg 2024.