SE BILLEDERNE: Dronning Margrethe nyder vinterferien i Norge

Den 83-årige majestæt runder traditionen tro sin ferie af med et par dage hos den norske kongefamilie.

Selv om hun for længe siden er holdt op med at stå på ski, holder dronning Margrethe fast i sin årlige vinterferie i Norge.

Her tilbringer hun altid en uge hos venneparret Eleonore og Valentin Sibbern i deres 300 kvadratmeter store luksushytte i Skei ved landsbyen Svingvoll i Gausdal nord for Lillehammer inden turen går til Oslo, hvor hun rundt vinterferien af med et par dage hos kong Harald og dronning Sonja.

LÆS OGSÅ: Kongeparrets sidste hilsen til Søren Pape Poulsen

Kong Harald er dog for tiden indlagt og venter på en pacemaker, men han har det så godt, at den norske kongefamilie holdt fast i deres tradition og lørdag overværede Holmekollen Skifestival med dronning Margrethe som deres gæst.

Her deltog også kong Haralds storesøster, prinsesse Astrid på 92 år.

Dronning Margrethe og dronning Sonja ved FIS Nordic World Cup på Holmenkollen i Oslo.
Dronning Margrethe og dronning Sonja ved FIS Nordic World Cup på Holmenkollen i Oslo.

Eleonore Sibbern, der er født Løvenskiold, en af Norges rigeste familier, hører sammen med sin mand, Valentin, til dronning Margrethes absolutte inderkreds.

Hun og dronning Margrethe har kendt hinanden siden deres tidlige ungdom og tilbringer ofte tid sammen. Parret er altid dronningens private gæster ved de store begivenheder i kongehuset, ligesom de holder påskeferie med hende på Marselisborg Slot og sommerferie på Gråsten Slot.

LÆS OGSÅ: Dronning Mary tog Willies hånd: Kærligt møde

Bjælkehytten blev bygget i slutningen af 1990'erne og ligger perfekt med en storslået udsigt over Gudbrandsdalen.

Selv om den ligger nær det populære skisportsted Skeikampen, så er det et forholdsvist uforstyrret område, hvor også den smukke Skei Fjellkirke ligger.

Fra venstre kronprins Haakon, dronning Sonja, kornprinssese Mette-Marit, prins Sverre Magnus, dronning Margrethe og prinsesse Ingrid Alexandra.
Fra venstre kronprins Haakon, dronning Sonja, kornprinssese Mette-Marit, prins Sverre Magnus, dronning Margrethe og prinsesse Ingrid Alexandra.

Den er opført med det bedste træ og og indrettet med håndsnedkererede senge i rosa og blålige nuancer. Køkkenet er stort og har god ovn, fordi dronningen angiveligt er glad for at bage sit eget brød.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethes maleri solgt for næsten det dobbelte

Bjælkehytten har tre fløje, og den største på 160 kvadratmeter huser dronning Margrethe. Herfra kan man nyde fjeldpanoramaet fra verandaer både i stuen og på 1. sal, hvor der er soveværelse og to badeværelser. Stuerne er bygget med pejs og indrettet med rosamalede bondemøbler fra en lokal snedker i Lillehammer.

Indtil bjælkehytten blev bygget boede dronning Margrethe på Gausdal Højfjeldshotel, som i øvrigt er Norges ældste højfjeldshotel.

Her havde den danske kongefamilie siden dronning Ingrid og Frederik 9.'s tid boet i det lille anneks Solstua ved siden af hotellet.

De fik morgenmaden bragt, men aftensmaden spiste kongeparret sammen med hotellets øvrige gæster.