Dronning Margrethe på Dannebrog under indsejlingen til Kolding.
Dronning Margrethe på Dannebrog under indsejlingen til Kolding.

Sådan fejrede dronningen jubilæet: Stor fest på Koldinghus

Lørdag aften fejrede majestæten, at hun nu er den længst siddende, regerende monark i Danmarkshistorien.

Under private former fejrede dronning Margrethe lørdag aften sit store jubilæum med et middagsselskab i Riddersalen på Koldinghus.

LÆS OGSÅ: Efter stor politiaktion hos Robert Hansen: Nu giver han lyd

Artiklen fortsætter under videoen...

LÆS OGSÅ: Alex scorer nyt topjob: Håndplukket

Som HER&NU de sidste uger har beskrevet, så dronningen nu den længst siddende, regerende monark i Danmarkshistorien.

Christian 4. regerede i 18.810 dage fra sin kroning torsdag den 29. august 1596 til sin død som 70-årig fredag den 28 februar 1648. Dronningen besteg tronen fredag den 14. januar 1972 efter sin far, Frederik 9.s død, og lørdag den 15. juli har hun ligesom Christian 4. været regent i præcis 18.810 dage.

LÆS OGSÅ: Hemmeligt bryllup: Pernilles Vermunds store dag

Allerede i onsdags kunne HER&NU afsløre, at dronningen ville markere dagen privat, men på en festlig måde med et kærligt nik til den gamle konge, som hun har studeret og som menneske er meget begejstret for.

Dronningen ankom lørdag formiddag til Kolding med kongeskibet Dannebrog, og at det var i netop Kolding, jubilæet skulle fejres, er der en særlig årsag til.

Artiklen fortsætter under billedet...

Dronning Margrethe på Dannebrog under indsejlingen til Kolding.
Dronning Margrethe på Dannebrog under indsejlingen til Kolding.

LÆS OGSÅ: Grev Nikolai scorer nyt job: Den første nogensinde

Christian 4. påbegyndte kort efter sin kroning i 1596 byggeriet af Kæmpetårnet på Koldinghus. I samme forbindelse etableredes Riddersalen, der med sine 57 meter blev Nordeuropas næst længste.

Det var i denne riddersal, at dronningen lørdag aften markerede begivenheden. Blandt gæsterne var medarbejdere ved hoffet og en række af majestætens nære venner.

LÆS OGSÅ: TV 2-vært med vigtigt budskab: Deler sårbart billede efter fødslen

Ved middagen var bordet i Riddersalen blandt andet dekoreret med et 190 kilo tungt sølvplateau, der var en gave til Christian 9. og dronning Louise i anledning af kongeparrets guldbryllup i 1892.

Bordekorationen kan i den kommende tid opleves som en del af udstillingen på Koldinghus, hvor man for tiden også kan se en ny udgave af udstillingen af kongeskibet Dannebrog.

LÆS OGSÅ: Sofie Østergaard er forberedt på skilsmisse