Prins Joachim såret: Mine børn er gjort fortræd

Prins Joachim sætter nu ord på krisen i Kongehuset.

Onsdag meddelte kongehuset, at dronning Margrethe har besluttet sig for at fratage prins Joachims børn deres titler som prinser og prinsesse.

I stedet har prins Nikolai, 22, prins Felix, 20, prins Henrik, 10, og prinsesse Athena, 10, fra 1. januar kun titler af grever og komtesse af Monpezat.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor prinsparret ankommer til gallataffel på Christiansborg...

Torsdag formiddag mødte Ekstra Bladet prins Joachim foran den danske ambassade i Paris, og i et videointerview er det tydeligt at høre og se, hvor chokeret og berørt han er.

- Vi er alle sammen meget kede af det. Det er aldrig sjovt på den måde at se sine børn blive gjort fortræd. De står i en situation, de ikke forstår, sagde han til avisen.

LÆS OGSÅ: Efter abort: Christiane oplever ny sorg i familien

I slutningen af interviewet tager prins Joachim en meget lang tænkepause, hvorefter han beslutter sig for ikke at uddybe, hvad dronning Margrethes beslutning betyder for deres forhold.

Tidligere på dagen havde han givet B.T. et telefoninterview, og her forklarede han hvor kort tid han havde til at forberede børnene på deres farmors beslutning.

- Jeg fik fem dages varsel på det her. Til at fortælle mine børn, at til nytår der bliver deres identitet taget fra dem. Jeg er meget, meget ked af det over at se dem kede og uforstående over for det, der sker over hovedet på dem, siger han til avisen. 

LÆS OGSÅ: Vild første date: Inviteret til afterparty hos Sidney Lee

Dronning Margrethes forklaring

Onsdag aften mødte blandt andre Ekstra Bladet dronningen foran Nationalmuseet i København, hvor hun blev spurgt om sin voldsomme beslutning.

- Det er en overvejelse, jeg har haft ganske længe. Og jeg tror, det vil være godt for dem i deres fremtid. Og det er årsagen til det, forklarede dronningen.

ÆS OGSÅ: Efter kæmpe chok: Sådan har Janni Rees barnebarn det i dag