Margrethe og Elizabeths nære forhold: Vi taler om børnene

Der er ikke stille, når de to dronninger tilbringer tid sammen.

Dronning Margrethe og dronning Elizabeth kan ikke alene fejre hver deres regeringsjubilæum i år, de kan også se tilbage på et mangeårigt, nært venskab.

I et nyt interview med den engelske tv-station ITV fortæller dronning Margrethe om sin store beundring for den 96-årige engelske monark og løfter lidt af sløret for deres private forhold.

LÆS OGSÅ: ‘Bachelor’-Kasper om romantisk date: Derfor kyssede vi ikke

– Jeg er ikke så god til at bruge telefonen, men når vi ses, så kommer vi særdeles godt ud af det med hinanden. Hun inviterer mig altid til frokost, når jeg er i London, og så taler vi om familien, hvordan det går i det ene og det andet land, og hvad børnene finder på, siger dronningen i interviewet, der er lavet på Amalienborg.

Dronning Margrethe genkalder sig i interviewet sit første besøg i England som 12-årig i 1952, hvor især London stadig var præget af bombardementerne fra 2. verdenskrig. Hun fortæller levende om sin første tur i undergrunden, dobbeltdækkerbus og ikke mindst, at der blev kørt i venstre side af vejen, hvilket hun fandt fascinerende. 1952 var også året, hvor dronning Elizabeth besteg tronen.

LÆS OGSÅ: Medina har født: Mor til to

– Hun var 26, da hun blev dronning. Da jeg voksede op, håbede jeg, at jeg ikke ville være lige så ung, når jeg mistede min far. Det gjorde et enormt indtryk på mig, at hun dedikerede sit liv til opgaven. Jeg forstod, hvad hun mente. Det er for livet. Det er hele meningen med mit liv. Og jeg ved, hun ser det på samme måde, forklarer dronning Margrethe om rollen som majestæt.

Gennem hele sin regeringsperiode har dronning Elizabeth inspireret hende med sin stoiske fremtoning ligemeget hvor tunge skyer, der måtte hvile over monarkiet.

LÆS OGSÅ: Christianes sorg: Har mistet barnet

– Måden hun har udført sine opgaver og dedikeret sit liv, altid med et smil. Og hun har været gennem mange ting. Regeringer kommer og går, men majestæten består. Alt behøver ikke ændre sig hele tiden. Du tilhørerdit land, du tilhører hele nationen.

Det er noget, dronning Elizabeth gør så flot.