Må undvære dronning Anne-Marie: Stort savn

Anne-Marie har meldt afbud til familieferien i Sønderjylland, der ellers har været et fast holdepunkt for familien.

Når dronning Margrethe, 83, fra midten af juli holder sin traditionelle sommerferie på Gråsten Slot, bliver det desværre uden hendes elskede lillesøster, dronning Anne-Marie, 76.

LÆS OGSÅ: Vender tilbage til skærmen

Ifølge HER&NU's oplysninger kommer prinsesse Benedikte, 79, men Anne-Marie har meldt afbud til familieferien i Sønderjylland, der ellers har været et fast holdepunkt for dem, siden de var børn.

Sidste år lykkedes det de
tre søstre at
samle næsten
alle deres børn
på Gråsten Slot
til et vellykket
fætter-kusine-træf. Kun
Anne-Maries
ældste søn,
kronprins Pavlos, måtte melde afbud.
Sidste år lykkedes det de tre søstre at samle næsten alle deres børn på Gråsten Slot til et vellykket fætter-kusine-træf. Kun Anne-Maries ældste søn, kronprins Pavlos, måtte melde afbud.

Siden hun mistede sin mand, kong Konstantin, i starten af året, har der været meget stille omkring dronning Anne-Marie. I maj deltog hun i kong Charles' kroning i London, men ellers holder hun sig ifølge græske medier mest for sig selv i sin penthouse-lejlighed i ambassadekvarteret i Athen. Hendes mobilitet skulle også være udfordret efter en knæoperation sidste år, der betød, at hun efterfølgende måtte bruge stok.

LÆS OGSÅ: Christiane åbner op om sygdom: Alvorlig alzheimers

Til gengæld kan dronning Anne-Marie glæde sig over, at datteren, prinsesse Theodora, 40, snart gifter sig med sin forlovede, den amerikanske advokat Matthew Kumar, 39.

I modsætning til Benedikte, der efter prins Richards død primært har opholdt sig i Danmark, har Anne-Marie sjældent kontakt med Margrethe. Derfor sætter de alle så stor pris på at kunne samles i hvert fald den ene gang om året.

– Men uanset om det er to dage eller et halvt år siden, vi har set hinanden, så er vi på bølgelængde med det samme. Vi har bestemt et tæt forhold, har dronning Anne-Marie tidligere slået fast i et interview med Kristeligt Dagblad.

LÆS OGSÅ: Kongehuset overrasker: Prins Christian får ikke årpenge

I 2021 nød
søstrene en
fælles sommerferie i
Gråsten efter længe at
have været
adskilt af
pandemien.
Det blev
også til en
tur på Dannebrog.
I 2021 nød søstrene en fælles sommerferie i Gråsten efter længe at have været adskilt af pandemien. Det blev også til en tur på Dannebrog.

– For at være helt ærlig, så tror jeg, at hun synes, at det er vanvittigt hyggeligt, når vi er omkring hende. Sammen med os kan hun slappe fuldstændig af. Hun skal ikke agere noget som helst. Man kan sige, at det er et frirum for hende. I interviewet fortalte Anne-Marie også, at hendes søstre hverken er fortrolige med e-mail eller sms.

LÆS OGSÅ: SE VIDOEN: Dronningens eventyrlige aften i Tivoli

– Det ville ellers være så praktisk, hvis de kunne sende en sms. Det er jo så hurtigt at give en lille besked, men sådan er det altså ikke, og det har vi det lidt drilsk med, sagde hun og medgav, at det som regel er hende eller Benedikte, der ringer til dronningen, ”medmindre hun vil noget særligt”.

– Hun har en enkelt gang ringet til mig fra en mobil. Det var fra en bil, og jeg var så forbavset, afslørede Anne-Marie i interviewet med Kristeligt Dagblad.

LÆS OGSÅ: Kronprinsens gode råd: Husk at se godt ud