Kong Frederik rørt over støtten: Folk tror på mig

Efter udråbelsen bad kong Frederik i sin tale fra balkonen om danskernes støtte, så han kan blive ”en samlende konge af i morgen”.

De titusinder, som stod foran Christiansborg, da Frederik blev udråbt som konge, gav ham en oplevelse, han sent vil glemme.

LÆS OGSÅ: Prins Harry haster hjem for at besøge syg Charles

Den bærer han med sig i hjertet.

– At blive modtaget så smukt, så glædeligt og så hjerteligt på Christiansborg Slotsplads var en meget rørende oplevelse, som ramte mig dybest i hjertekulen, sagde han i sidste uge til Ritzau.

Det korte interview med nyhedsbureauet, der fandt sted på et hotel i Warszawa under erhvervsfremstødet i Polen, var samtidig hans første som konge af Danmark.

Her fortalte Frederik også, at de første uger som regent har været omvæltende på en god måde, og at han ser støtten fra danskerne som et udtryk for at ”folk tror på mig”.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe reagerer på sin 'Robert'-pris

Efter udråbelsen bad han i sin tale fra balkonen om danskernes støtte, så han kan blive ”en samlende konge af i morgen”.

– Det er et ansvar, jeg tager på mig med respekt, stolthed og stor glæde. Det er en gerning, jeg vil gøre mig umage med og bære gennem den tillid, jeg møder. Jeg får brug for alt den støtte, jeg kan få fra min elskede hustru, fra min familie, fra jer, og fra det, der er større end os. Fremtiden går jeg i møde med visheden om, at jeg ikke står alene, sagde kong Frederik blandt andet i sin tale.

Kongen inviterede også dronning Mary ud på balkonen, hvor de med et kys fik folkemængden til at juble endnu højere.
Kongen inviterede også dronning Mary ud på balkonen, hvor de med et kys fik folkemængden til at juble endnu højere.

Erhvervsfremstødet var oprindeligt planlagt, da kongen var kronprins, og snart skal regentparret på deres første fælles rejse.

LÆS OGSÅ: Sygdom på stribe: Nyt 'kongepar' tager over

Ifølge kongehuset er der i Danmark tradition for, at en ny regent sammen med sin ægtefælle som det første indleder rejseaktivitet med besøg i nabolandene. Derfor skal kong Frederik og dronning Mary snart på officielt besøg i Sverige og Norge.