Joachim og Maries hemmelige plan: Vil hjem

HER&NU erfarer, at Joachim og Marie har planer om at vende hjem til Danmark.

Prins Joachim, 54, er netop tiltrådt et nyt job på den danske ambassade i Washington D.C., men når han engang er færdig med at være udsendt af Forsvaret, er det hans plan at vende hjem til Danmark med familien igen.

LÆS OGSÅ: Valgte Signe fra i 'Landmand søger kærlighed': Nu ses de igen

Det erfarer HER&NU.

At tage til udlandet var i første omgang slet ikke prinseparrets plan, men det ene år, der i starten var tale om, blev hurtigt til fire, og med udstationeringen i USA går der i hvert fald yderligere tre år, før de kan kalde Danmark hjem igen.

Joachim og Marie er ved at finde sig til rette i
Washington D.C., hvor de skal bo i foreløbig tre år.
Joachim og Marie er ved at finde sig til rette i Washington D.C., hvor de skal bo i foreløbig tre år.

Sammen med prinsesse Marie, 47, og børnene grev Henrik, 14, og komtesse Athena, 11, flyttede Joachim i sommeren 2019 til Paris for tage Frankrigs højst rangerede militære lederuddannelse.

LÆS OGSÅ: Romantik på tv: Nu forklarer Niels Erik, hvad der skete om natten

Ikke en uddannelse han selv havde valgt at tage, men, ifølge kongehusets pressemeddelelse, var blevet ”inviteret til” af den franske forsvarsminister.

Det skete få måneder efter den præsident Macron havde været på statsbesøg i Danmark. Forinden havde kongehuset også meddelt, at prins Joachims privatsekretær og prinsesse Maries hofdame begge var fratrådt ”efter eget ønske”, og dermed var det blevet enormt vanskeligt for prinseparret at passe deres mange protektioner.

LÆS OGSÅ: Dronningen giver særlig gave til Zelenskyj

Det nye liv i Frankrig viste sig dog at være en befrielse for Joachim og Marie, der begge blomstrede op og nød den nye hverdag med børnene, der begge kom i international skole og lærte fransk.

Skår i glæden

Idyllen blev dog brudt, da dronning Margrethe i maj sidste år gennem hofmarskallen meddelte Joachim, at hans børn ville miste deres prinse- og prinsessetitel.

I stedet for at gøre det, når de hver især blev 25, som var udgangspunktet, blev det hastet igennem, og ved årsskiftet var de reduceret til grever og komtesse.

Dronningen har kun set prins Joachim og hans familie
få gange siden maj sidste år, hvor hun gav besked om at
ville tage børnenes titler.
Dronningen har kun set prins Joachim og hans familie få gange siden maj sidste år, hvor hun gav besked om at ville tage børnenes titler.

LÆS OGSÅ: Sara Maria deler trist nyhed: Faren skal på hospice

Noget der gav en dyb rift i forholdet mellem prisefamilien og resten af den kongelige familie, og som måske har betydet, at prins Joachim har ønsket at fortsætte sit årelange ophold i udlandet.

Ifølge HER&NU's oplysninger har den kongelige familie forsøgt at klinke skårene, men de har kun set hinanden meget få gange, siden balladen opstod for halvandet år siden.

LÆS OGSÅ: Ghita Nørby præget af tasketyveri: Det er slemt

Det har heller ikke været muligt at få oplyst, om prins Joachims del af familien deltager, når prins Christians 18-års fødselsdag skal fejres i oktober.

Efter Joachim og Marie for nylig har solgt deres palæ i Klampenborg har de mulighed for at starte på en frisk, når de vender hjem til Danmark igen.

HER&NU opgjorde for nylig prins Joachims formue til den pæne side af 130 millioner kroner, så det giver næsten frit valg på alle hylder til at vælge det helt rigtige hjem.

LÆS OGSÅ: Ikke set på tv: Derfor skulle Charlotte hjem