Dronningens særlige sans: Bogstaverne har farver

Dronningens hjerne er skruet helt specielt sammen.

Dronning Margrethes kreative evner rækker langt, det er ingen hemmelighed. Men vidste du, at dronningens hjerne er skruet således sammen, at hun oplever bogstaver i farver?Hvert bogstav i alfabetet har simpelthen sin egen farve, hvilket kommer til udtryk i hendes broderier.

LÆS OGSÅ: Frederik i modvind: Kritik af to rejser til Frankrig på en uge

”M er jo rødt, A er blåt, R er brungult, I, J, L hører til de lyse, gule farver og T er meget mørkt blåt”. Sådan skriver dronningen selv i kalenderen ”Årets Korssting” 2023, som hun har designet for Haandarbejdets Fremme.

Blomsterpigen matchede dronningens mintgrønne klæder med sin egen fine sweater. (Foto: Bo Nymann)
Blomsterpigen matchede dronningens mintgrønne klæder med sin egen fine sweater. (Foto: Bo Nymann)

Med lidt swing

I sidste uge deltog hun sammen med sin søster prinsesse Benedikte, 78, i lanceringen af kalenderen på Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ. Kalenderen består af 12 broderier, der hver er navnet på en måned, som er broderet i farverige og finurlige bogstaver.

LÆS OGSÅ: Kronprinsen i Frankrig uden at tale med prins Joachim

– Det er ret banalt, fordi det er sådan set bare månedens navn, men så med lidt swing og med de farver, som jeg synes, bogstaverne har. Jeg har det nemlig sådan, at bogstaverne altså har hver deres farve – og man kan ikke bruge forskellige farver til bogstaverne, tilføjede 82-årige dronning Margrethe bestemt til publikums store morskab.

– Jeg ved, at hvis andre folk har farver i deres bogstaver og tal, er det garanteret ikke de samme farver. Det er en sjov ting at lægge mærke til, om man har det på den måde. Det er ikke helt usædvanligt, men der er bare ikke så mange, der snakker om det, sagde dronningen, som var tydeligt beæret over at få lov til at designe kalenderen.

LÆS OGSÅ: Trist prinsesse Marie: Athena bliver mobbet

– Jeg har egentlig altid helst broderet det, jeg selv har fundet på, men så har Haandarbejdets Fremme været så venlige, at de faktisk kunne bruge det, jeg har lavet, sagde dronningen og grinede.