Dronning Margrethes fødselsdag: Det største ønske

Dronning Margrethe fylder snart år, og i den forbindelse har hun et helt særligt ønske.

Når dronning Margrethe søndag 16. april fylder 83 år, håber hun, at prins Joachim og hans familie er med til at fejre hende på Amalienborg.

LÆS OGSÅ: Ikke set på tv: Generte Mads stiller frækt spørgsmål til sin date

Ifølge kongehuset vil den kongelige familie vise sig på balkonerne på Christian 9.s Palæ klokken 12.00.

Ikke siden 2018 er dronningens fødselsdag blevet
fejret på Amalienborg.
Ikke siden 2018 er dronningens fødselsdag blevet fejret på Amalienborg.

Selvom der i den kongelige kalender står ”den kongelige familie” og ikke, som man har formuleret det ved tidligere fødselsdage, ”den tilstedeværende kongelige familie”, har det ikke været muligt at få bekræftet, at prinsefamilien deltager.

LÆS OGSÅ: Ditte Julies vilde år: Fem nye uddannelser

Den kongelige familie har ifølge HER&NU's oplysninger ikke været samlet, siden dronningen den 11. september fejrede sit regeringsjubilæum med en frokost på kongeskibet Dannebrog. Blot 16 dage senere meddelte kongehuset, at majestæten fratog prins Joachims fire børn deres prinsesse- og prinsetitel.

Til sin 78-års fødselsdag var dronningen omgivet af
syv af sine børnebørn på balkonen.
Til sin 78-års fødselsdag var dronningen omgivet af syv af sine børnebørn på balkonen.

Selvom det var overvejelser, hun siden fortalte, hun havde ”gået med ganske længe”, kom deres farmors beslutning om degraderingen som et chok for børnene.

LÆS OGSÅ: Sofie-Mai giver status efter breakup med Oliver

Ked af det

Prins Joachims ældste sønner fortalte, at de ”følte sig udstødte”, og ifølge prinsesse Marie blev Athena som en konsekvens mobbet i skolen med, at hun ikke længere skulle være prinsesse.

LÆS OGSÅ: Malte Ebert om svær tid: Kæresten blev gravid

– Jeg har truffet min beslutning som dronning, mor og farmor, men jeg har som mor og farmor undervurderet, hvor meget min yngste søn og hans familie føler sig berørt. Det gør et stort indtryk, og det er jeg ked af, sagde dronningen i dagene efter fratagelsen af titlerne.

Det er endnu uvist, om prins Joachim og prinsesse Marie deltager sammen med børnene.
Det er endnu uvist, om prins Joachim og prinsesse Marie deltager sammen med børnene.

– Ingen skal være i tvivl om, at mine børn, svigerbørn og børnebørn er min store glæde og stolthed. Jeg håber, at vi som familie kan få ro til selv at finde vej igennem denne situation. Men at der endnu er et stykke vej, understregede hun selv i et interview med Weekendavisen, hvor hun kort før sygemeldingen i februar blev spurgt om, hvorfor hun tog titlerne.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Clara ventede på Samuel

– Jeg er ikke rigtig glad for at komme ind på det, hvis jeg skal være ærlig. Jeg kunne godt sige noget, men man skal ikke sige alting. For mig har det været vigtigt, at det ikke skulle være Frederiks lod at tage sådan en beslutning. Det var bedre, at det var mig, sagde dronning Margrethe og forklarede hvorfor.

– For så er det den gamle kone, der har besluttet det. Men det er lidt for tæt på endnu til at tale om, lød det for halvanden måned siden.

LÆS OGSÅ: Mark le Fêvre skal være far

Tiden læger som bekendt alle sår, men om dronningens indlæggelse også har haft en helende effekt på den kongelige familiekrise, er endnu uvist