Dronning Elisabeth (Photo by Ben Stansall - WPA Pool/Getty Images)
Dronning Elisabeth (Photo by Ben Stansall - WPA Pool/Getty Images)

Dronning Elizabeth er død

Dronning Elizabeth er død, 96 år.

Hele dagen har Storbritannien holdt vejret, efter det kom ud, at den 96-årige dronnings helbredstilstand er forværret. Dronning Elizabeths fire børn, prins Charles, prinsesse Anne, prins Andrew og prins Edward, samt prins William var ankommet til Balmoral for at være ved hendes side.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOERNE: Dronningens hæsblæsende dag

Artiklen fortsætter under videoen af dronning Margrethe. 

LÆS OGSÅ: Sidse Babett Knudsen klædt på af dronningen

Til aften kom det ud offentligt, at Storbritanniens dronning Elizabeth er død, 96 år gammel, det skriver The Royal Family på Instagram.

- The Queen died peacefully at Balmoral this afternoon, står der på Instagram til et sort/hvid billede af dronning Elizabeth.

LÆS OGSÅ: Den 101-årig blomsterpige Grethe nejede for dronningen

 
Vis dette opslag på Instagram
 

Et opslag delt af The Royal Family (@theroyalfamily)

Det sker der nu

Når en monark dør, går en masse praktiske foranstaltning i gang, selvom man er midt i en sorg. Ifølge Billed Bladet kommer der til at ske følgende.

Prins Charles, der nu er kong Charles, vil holde en tale til nationen samme dag som dødsfaldet, mens premierministeren vil udsende en officiel meddelelse. I morgen vil der blive holdt et officielt såkaldt Accession Council på St. James' Palace, hvor prins Charles formelt vil blive udråbt som dronning Elisabeths efterfølger, skriver Billed Bladet blandt flere punkter.