27 dage efter abdikationen: Dronning Margrethe regerer igen Danmark

Kongefamilien er rejst på vinterferie og derfor er dronning Margrethe indsat som rigsforstander.

Det er kun knap en måned siden dronning Margrethe abdicerede som regent, men nu er hun for en tid indsat som rigsforstander.

Det skyldes at både kong Frederik og kronprins Christian er på privat rejse i udlandet.

LÆS OGSÅ: Kong Frederik rørt over støtten: Folk tror på mig

I dronning Margrethes regeringstid fremgik det altid af den kongelige kalender når hun var bortrejst og den daværende kronprins Frederik var regent eller der var indsat rigsforstander.

Dronning Margrethe ved indvielsen af den nye Prins Henriks Skole på Frederiksberg onsdag den 7. februar 2024.
Dronning Margrethe ved indvielsen af den nye Prins Henriks Skole på Frederiksberg onsdag den 7. februar 2024.

Det gjorde kongehuset hverken ved kong Frederiks rejse til Polen for nylig, hvor kronprins Christian var regent, eller nu, hvor dronning Margrethe regerer som rigsforstander i både Frederik og Christians fravær.

LÆS OGSÅ: Kronprinsens første kæreste er Remees niece

Det var B.T. der lørdag formiddag opdagede, at rigsforstanderflaget vejede over Christian 9.s Palæ på Amalienborg, hvor dronning Margrethe bor.

Kongehuset Kommunikationsafdeling bekræftede derefter overfor avisen at Margrethe er rigsforstander og at kong Frederik, dronning Mary, kronprins Christian og resten af kongeparrets børn er rejst på skiferie i udlandet.

Kongefamiliens chalet i Verbier.
Kongefamiliens chalet i Verbier.

Kongefamilien har i årevis ejet en privat skihytte i Verbier, Schweiz, og ifølge HER&NU's oplysninger opholder kongen og dronningen sig her med de yngste børn mens kronprins Christian er på en separat ferie med sine venner.

LÆS OGSÅ: Her er hun! Grev Felix forelsket i 23-årig skuespiller