Valdemars Slot solgt: Søsteren køber Caroline ud

Der har været flere stridigheder mellem de to søstre i forbindelse med Valdemars Slot. Der er endnu kold luft mellem dem.

På grund af økonomiske uenigheder mellem søstrene Caroline Fleming, 46, og Louise Iuel Albinus, 43, så det længe ud til, at Iuel-slægtens ejerskab af Valdemars Slot var slut.

LÆS OGSÅ: Anna taler ud om utroskab: Det mest ubehagelige jeg har oplevet

Artiklen fortsætter under videoen af Amalie, der giver status på hende og Mikkel. ..

Men efter et års uvished lykkedes det i sidste uge Louise at skaffe finansiering og købe slottet, der sidste år blev sat til salg for 165 millioner, efter søstrenes selskab var blevet sendt til tvangsopløsning.

LÆS OGSÅ: ‘Ex on the Beach’-deltager udsendt for NATO

– Jeg overtager det på min fars (lensbaron Niels Krabbe Iuel-Brockdorff, red.) og min datter Elisabeths fødselsdag 15. maj, siger hun til Fyens Stiftstidende.

Dermed bevares slottet i familiens eje, som det har været siden 1667. Lensbaronen døde i 2017, og det var længe planen, at Carolines ældste søn, 19-årige Alexander, skulle overtage. Men fordi slottet var tynget af gæld, overtog søstrene det i stedet i fællesskab. I 2019 indtrådte Louise derfor som direktør, og hendes mand, Nikolaj Albinus, blev formand for bestyrelsen. 1. marts 2021 indtrådte søstrene sammen som ejere med hver en halvpart. På det tidspunkt var der dog et kæmpe rivegilde i gang i kulissen. Caroline nægtede at underskrive det nye regnskab, og heller ikke det reviderede regnskab, der blev udarbejdet efter hendes kritik, ville hun godkende.

LÆS OGSÅ: Szhirley overrasker sønnen: En gave for livet

Bliver i familien

Derfor blev selskabet sidste sommer tvangsopløst, og slottet blev sat til salg.

– Det er Carolines valg, at slottet skal sættes til salg. Andet er der ikke at sige, lød det dengang fra Louise Albinus, der på det tidspunkt ikke selv havde mulighed for at købe det.

LÆS OGSÅ: Kort efter fødslen: Mathilde klar til endnu et barn

Til gengæld havde hendes far i 2014 fået tinglyst en servitut, der sikrede hende forkøbsret. Det betød, at en køber måtte acceptere, at Louise havde 60 dage til at komme med et lignende tilbud.

Ifølge kurator Henning Moritzen er forkøbsretten dog ikke blevet brugt. Hun har i stedet givet et bud, som er blevet accepteret.

Prisen er ukendt, da salget endnu ikke er tinglyst, men ifølge det sidste regnskab var der gæld for knap 97 millioner kroner. Penge, der skyldes til Nykredit og Caroline Flemings eksmand, den engelske milliardær Rory Fleming.

LÆS OGSÅ: Ninos forklarer: Derfor har jeg droppet Bronuts

Ved en salgspris på 165 millioner ville Caroline derfor kunne modtage 34 millioner.

Caroline Fleming har ikke ønsket at kommentere salget, og Louise Iuel Albinus vil ikke direkte sige, om hun har kontakt med hende.

– Jeg ved ikke, hvad Caroline siger om det her, men jeg håber, at Caroline glæder sig over, at vi nu kan bevare slottet i familien, siger Louise Iuel Albinus til Berlingske.