Ulf Pilgaard i daglige smerter: Hårdt ramt

– Ligegyldigt hvem jeg taler med på samme alder som mig, når de siger, ”Hvordan har du det?”, så svarer jeg ”Har du tid?”, fortæller den 83-årige skuespille, når snakken kredser om hans helbred.

Problemer med synet, smertefuld gigt og en snigende KOL betyder, at Ulf Pilgaard modvilligt har måttet lægge en dæmper på sine aktiviteter.

Det fortæller han i et stort interview med Trine Larsen i dk4's portrætprogram 'Noget nyt'.

LÆS OGSÅ: Scorer vild værtstjans

– Jeg er blevet mere sårbar med hensyn til mit skrog, mit helbred, ja. Der skal jeg passe lidt på. Der kan jeg godt mærke alderen. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg har KOL. Jeg er endda stoppet med at ryge for 20 år siden, men det pokkers ved det er jo, at det er kronisk. Det sætter sig jo. Det er gudskelov ikke blevet til den grimme sygdom, men det er noget, der langsomt, langsomt bliver værre altså. Det påvirker mine kræfter og min gang. Det begrænser, hvor meget jeg kan overkomme at gå, fortæller den snart 84-årige skuespiller ærligt.

LÆS OGSÅ: 'Landmand søger kærlighed'-par i lykkerus: Baby på vej

Hver 10. dansker lider af Kronisk Obstruktiv Lungesygdom, og det er en af de hyppigste dødsårsager i Danmark, hvilket han også er meget bevidst om.

Ulf er også netop blevet opereret for grå stær, og han er plaget af gigt, som blandt andet giver smerter i tommelfingeren.

Desuden fortæller han tv-værten Trine Larsen i interviewet, der kan streames på dk4.tv, at han ikke længere har kræfter til havearbejdet i hjemmet i Hellerup.

– Ligegyldigt hvem jeg taler med på samme alder som mig, når de siger, ”Hvordan har du det?”, så svarer jeg ”Har du tid?”, siger han og ler hjerteligt. Selv om den populære skuespiller ikke længere har så meget arbejde, som han kunne ønske sig, og et skrantende helbred oveni, nyder han livet i fulde drag.

– Jeg har et dejligt liv. Der er mange, jeg ville ønske var der til at dele det med mig, men så længe jeg kan trække vejret – og det er jo heller ikke nogen selvfølge – er jeg lykkelig.

LÆS OGSÅ: Rolf Sørensen har hjerteproblemer: Melder fra til Tour de France

Stor glæde

I snart fem år har Ulf Pilgaard dannet par med sygeplejersken Annette Bavnhøj, 58.

De mødtes gennem Facebooks Messenger, hvor hun skrev ham en sød besked.

LÆS OGSÅ: Hollywood-stjerne holder ferie i Danmark

– Jeg er meget, meget glad for Annette. Det er jeg simpelthen. Min far var præst, Annettes far var præst og hendes storebror er provst i Hadsund. Så på den måde taler vi samme sprog. Det er allerede et skridt på vejen. Det er både enormt inspirerende og livsbekræftede at have en kæreste, der ikke engang er fyldt 60 endnu, og jeg selv snart er 84. Det bliver jeg nødt til at indrømme, fortæller han i dk4's 'Noget nyt', som man kan se lige HER.

LÆS OGSÅ: Tapre Kate trodser kræften: Støttet af Mary

Ulf Pilgaard og Annette Bavnhøj.
Ulf Pilgaard og Annette Bavnhøj.