'Tivoli Revyen' 2023 pressemøde, 26/02 2023 Lisbet Dahl
'Tivoli Revyen' 2023 pressemøde, 26/02 2023 Lisbet Dahl

Trist afsked med Cirkusrevyen: Jeg blev meget såret

Det har været en rigtig trist slutning for revydronningen Lisbet Dahl.

Sidste år skulle have været Lisbet Dahls store afskedssæson efter 34 år i Cirkusrevyen, men kort før premieren blev hun bedt om ikke at komme.

Artiklen fortsætter under videoen med Bodil Jørgensen...

Det afslørede den snart 77-årige skuespiller i TV 2-dokumentaren 'Tag mig, som jeg er: Revydronning i en mandeverden'.

LÆS OGSÅ: TV 2-deltager viser kæresten frem

I slutningen af april sidste år blev hun ramt af covid-19, og derfor måtte premieren udskydes med 10 dage. I starten af maj var hun tilbage for at arbejde på prøverne med revyen, som hun også var instruktør på, men det viste sig, at hun var slemt ramt af senfølger som energitab og træthed.

Det var en stor
glæde for Lisbet at
komme tilbage på
Cirkusrevyens scene
og sige tak til sit trofaste publikum.
Det var en stor glæde for Lisbet at komme tilbage på Cirkusrevyens scene og sige tak til sit trofaste publikum.

Lisbet måtte derfor melde sig syg igen, men denne gang tog Cirkusrevyens ledelse en hård beslutning. En del af revyen blev ændret, og Pernille Schrøder overtog hendes roller.

LÆS OGSÅ: Ikke set på tv: Generte Mads stiller frækt spørgsmål til sin date

– Det var en rigtig, rigtig trist slutning. Også fordi jeg bliver så syg, at da jeg kommer tilbage på arbejde, har jeg ikke kræfter, så otte dage efter var jeg nødt til at melde fra. Og så meldte de (Cirkusrevyen, red.) helt fra. ”Så behøver du ikke komme overhovedet. Så beholder vi din substitut.” Og det blev jeg meget såret over, siger hun i dokumentaren.

LÆS OGSÅ: Gravid ung mor ramt af blodprop

Til sommer vender Lisbet tilbage til de skrå
brædder i Glassalen, hvor hun sammen med
James Price står i spidsen for Tivolirevyen.
Her medvirker Andreas Bo, 56, Linda P, 38,
Nicolai Jørgensen, 32, og Carsten Svendsen,
43, der netop har kunnet opleves som Claus
Ryskjær i 'Dansegarderoben'
Til sommer vender Lisbet tilbage til de skrå brædder i Glassalen, hvor hun sammen med James Price står i spidsen for Tivolirevyen. Her medvirker Andreas Bo, 56, Linda P, 38, Nicolai Jørgensen, 32, og Carsten Svendsen, 43, der netop har kunnet opleves som Claus Ryskjær i 'Dansegarderoben'

Fik sin hyldest

Cirkusrevyens direktør, Torben ”Træsko” Pedersen, har forklaret, at man tog beslutningen, for at Lisbet Dahl kunne få den tid, det tog, at blive helt rask.

Ligesom Ulf Pilgaard, der takkede af året forinden, skulle Lisbet Dahl have haft en hyldestaften i august. Den blev dog også aflyst, fordi Cirkusrevyen ikke turde sælge billetter til en forestilling, de var i tvivl om hun kunne klare.

LÆS OGSÅ: TV 2 er klar med ny dokumentar om Sidney Lee

Lisbet nyder foråret.
Lisbet nyder foråret.

På aftenen glædede hun dog alligevel sine kolleger og trofaste publikum ved at dukke op og tage imod den velfortjente hyldest.

Selvom det var en ærgerlig afsked efter mere end tre årtier, så har Lisbet Dahl lagt det bag sig og ser i stedet fremad.

LÆS OGSÅ: Malte Ebert om svær tid: Kæresten blev gravid

– Det var en trist måde at slutte derude på. Men sådan blev det. Det er der ikke noget at gøre ved. Så er det godt, jeg kan fortsætte i Tivoli, slår hun fast i udsendelsen 'Tag mig, som jeg er: Revydronning i en mandeverden', som kan streames på TV 2 Play.