Stine Kronborg har fået stress

Der er en rigtig god grund til, at Stine Kronborg ikke har blogget i nogle uger.

Der er gået et par uger, siden jeg sidst har skrevet. Har desværre haft alvorlige tegn på stress og en form for angstanfald. Det er ikke noget, man spøger med, så derfor måtte jeg lige holde en pause. Jeg fik hjertebanken og gele i benene, når en besked tikkede ind på telefonen og endnu værre, hvis den ringede. Alt virkede meget uoverskueligt, og jeg kunne mærke, jeg også var mere aggressiv end normalt. Kunne næsten ikke overskue, hvis jeg skulle tale med nogen, før åbningstid i butikken, og jeg havde bare brug for at grave mig inde i mig selv, når Leo sov. Derudover var mit immunsystem også kørt helt i bund, og jeg nåede også at blive syg, hvilket jeg sjældent er.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg afslører: Her er Leos far

Symptomerne på stress har bestemt lige haft kigget forbi, og det var tydeligt at mærke. Jeg oplevede mig selv pludselig begynde at tude i telefonen midt i en ganske almindelig samtale. Jeg kunne få brækfornemmelser og knuder i halsen over helt harmløse opgaver. Derfor tog jeg et par tests over nettet, der var oppe i det røde advarselsfelt, og læste selvfølgelig også alle de råd, der fulgte med. Jeg kan ikke nævne alle tingene, eller fortælle hvorfor mine anfald pludselig kommer (trods jeg godt ved, hvad det er, men det holder jeg for mig selv af andre årsager), men jeg kan love jer med garanti, at uanset hvor stressende det er at have et barn, har dette INTET med Leo at gøre. Tværtimod så morer jeg mig gevaldigt over alle de narrestreger, han finder på, som dog giver mig en del ekstra at se til, han er bestemt mit solskin på en grå dag.

Jeg er på en måde glad for, at jeg kender min krop så godt og er uddannet coach, så jeg er klar over, at noget skulle gøres, og jeg har virkelig været opmærksom, da jeg for alt i verden ikke ønsker at gå ned med stress. Jeg har Leo at skulle være stærk for, det hjælper at vide, plus det har allerede hevet mig op i nogle situationer. Selvfølgelig har jeg været bange for, at noget af dette vil påvirke Leo, og netop det har nok gjort, at jeg har tænkt sindssygt meget over mine adfærd omkring ham. Han gør mig til et bedre menneske og minder mig konstant om, hvad det er, der er vigtigt. Ham, min sundhed og vores fremtid.

LÆS OGSÅ: Faren til Stine Kronborgs søn: Jeg er stadig i chok

Jeg har fået det meget bedre, men er ikke helt ovenpå. En af de ting, som nok har tricket det hele, var alle de nye opgaver der fulgte med butikken oveni det i forvejen travle liv som alenemor. Travlheden og forventningerne til mig selv gjorde ,at jeg bestemt ikke har været god til at spise ordentligt og fik heller ikke trænet optimalt. Disse to ting er roden til alt ondt. Undskyldningerne var der nok af, selvom jeg burde vide bedre.

Det hjalp heller ikke på situationen pludselig at blive nødt til at dele sandheden om Leos far med hele Danmarks befolkning. Og ja, den nyhed knækkede nok min ellers hårde skal lidt. Jeg har ikke villet læse diverse kommentarer for ikke at forværre det, der lurede under overfladen, men det har været svært at undgå. Trods enormt mange positive er det desværre de negative, der brænder sig fast. Og jeg blev så trist over dem, som kun læste overskriften og dannede deres egen historie såsom, at ”jeg knalder så mange, jeg ikke har styr på det”, ”jeg er en tøjte”, ”let på tråden” og så videre. Og det er jo langtfra sandheden. Det gør pisse ondt at blive stemplet på sådanne ting, når det ikke passer.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg har taget sønnen ud af vuggestue

Jeg behøver slet ikke at forsvare mig selv og plejer også at være bedre til at børste det af mig, men når ens forsvar fysisk og psykisk er nede, ja så forværrede det min stress. Jeg ville heller ikke oprindeligt have haft delt noget som helst omkring Leos far, men som I også ved, har det emne været et af de mest spændende at grave i. Jeg blev konstant overfaldet med spørgsmål på sociale medier og bare generelt. Har hørt andre fortælle, at tilfældige fremmede havde siddet og gættet på, hvem faren kunne være. Jeg kunne mærke, at jeg trak mig mere og mere i mig selv og undgik at være i situationer, hvor jeg fik spørgsmålet. Derfor valgte jeg at komme ud med historien, så jeg kunne få fred. På den front har det faktisk virket efter planen, og det er rart at slippe for spørgsmålet. Nu er der ikke mere at sladre om, der er et navn og et ansigt på.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Min søn giver mig grå hår

Jeg føler, jeg er på rette vej igen. Noget af det, jeg har gjort, er blandt andet at være åben omkring det for folk omkring mig - endda også mine kunder. Der har været stor forståelse, og det hjælper også. Man kan nemlig godt virke arrogant, når jeg ikke har kunnet se folk i øjnene, og det var jo ikke min mening. I virkeligheden havde jeg bare lyst til at sætte mig ned og tude. Telefonen står på lydløs og bliver lagt væk i flere timer om dagen. Derudover har jeg virkelig fået gang i min træning og gode madvaner igen. Jeg har det bedst, når så meget som muligt går efter rutiner. Har aldrig været god til at sige nej, men har måttet takke nej til nogle foredrag næste år, da det ville ligge og fylde som rod og uordnede opgaver i min hjerne.

LÆS OGSÅ: WOW: Stine Kronborg i vild hårforvandling

Til gengæld var der ingen tegn på anfald eller stresssymptomer, da jeg takkede ja til at være vært til Reality Award for tredje gang her til januar 2018. Det ved jeg, hvad er, jeg kender arbejdsgangen og ser faktisk frem til et par hektiske dage i skønt selskab København. Plus jeg har virkelig også brug for at blive shinet op og forkælet med at være prinsesse for en dag i flot kjole, makeup og glitter, inden jeg ryger tilbage til mor-livet i Nakskov igen.

Se flere billeder af Stine, Leo og ikke mindst Leos narrestreger øverst i indlægget.

[gallery ids="107895,107896,107897,107898,107903,107902,107901,107900,107899,107904"]