Lone Lykkeris.
Lone Lykkeris.

Så du 'Forsvundne arvinger'? Sådan går det Lone, der arvede 2,4 millioner

Udover at arve sin halvbror, fik 76-årige Lone Lykkeris endelig at vide, hvordan hendes mor havde kæmpet for hende.

I den nye sæson af 'Forsvundne arvinger' kastede Mette Frisk og arkivar Adam Jon Kronegh fra Rigsarkivet sig i det første afsnit ud i jagten på arvinger til kunstneren Søren Kirkegaard.

Udover en ejendom i landsbyen Jersore på Nordfyn, efterlod han sig en formue på godt seks millioner kroner fra en investering i Vestas-aktier.

LÆS OGSÅ: Sus Wikines svarer igen efter Bendtner-rygter: Jeg betaler selv

Artiklen fortsætter under videoen

De sidste mange år af sit liv levede Søren Kirkegaard alene.

Han havde fravalgt kontakten med andre mennesker, blandt andet halvsøsteren Lone Lykkeris og niecen, Gitte, som Mette Frisk og Adam Jon Kronegh fandt frem til.

De havde tit tænkt på Søren, men havde efter hans ønske ikke talt med ham i 25 år, og de var derfor heller ikke klar over at han var død.

LÆS OGSÅ: Rasmus Nøhr jubler: Vi har fået en datter

Sammen med Mette Frisk besøgte Gitte Lykkeris sin afdøde onkels hus på Fyn, der både bar præg af, at han boede alene, og at han levede for sin kunst, der var i alle husets rum som en slags totalinstallation.

Mette Frisk i Søren Kirkergaards hus.
Mette Frisk i Søren Kirkergaards hus.

- Det var hårdt at se, hvordan der så ud. Jeg blev ked af det. Men han var jo en eneboer og cuttede forbindelsen med alle. Sådan var det bare. Det var den måde, han ville leve på, og jeg vælger at tro på, at han havde det godt sådan, fortæller Gitte Lykkeris til HER&NU.

I 'Forsvundne arvinger' så man, hvor overrasket hendes mor blev over den arv, som hendes halvbror efterlod sig.

Efter skat og afgifter var der 2,4 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Peter Ingemann undskylder: Får dårlig samvittighed

- Vi fik et chok. Vi havde fået at vide, hvad huset var solgt for (150.000 kroner, red.), så vi tænkte, der måske er lidt. Men slet ikke i den størrelsesorden. Det var meget overraskende. Han havde investeret i Vestas-aktier på det rigtige tidspunkt. Men da vi hørte, hvor meget de var værd, og hvor meget der så var tilbage til min mor, da staten havde fået deres, der fik vi endnu et chok. Hold da op, hvor bliver der betalt meget i skat.

Men det var ikke det eneste, der overraskede den efterladte familie.

LÆS OGSÅ: Tobias Hamann i babylykke: Skal være far

Gitte Lykkeris med Mette Frisk og 'Forsvundne arvinger'-teamet fra DR.
Gitte Lykkeris med Mette Frisk og "Forsvundne arvinger"-teamet fra DR.

- Huset var åbenabrt blevet solgt en måned, før jeg blev ringet op af 'Forsvundne arvinger'. Vi var noget overraskede over, at man overhovedet måtte sælge det, inden de havde fundet arvingerne. Den nye ejer købte det også med inventar - alle Sørens malerier og ting. Jeg fik lov at få to billeder, han havde lavet. Og det var sådan set det, lyder det ærgerligt fra Gitte Lykkeris.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Det sidste farvel til Flemming Leth

Til gengæld sørgede DR1 og Rigsarkivet for, at hendes mor kunne få kastet lys over sin egen barndom.

Lones far, der også var Sørens far, ville ikke anerkende faderskabet, og det betød, at Lones mor, Edith, ikke havde økonomi til at passe hende alene.

LÆS OGSÅ: Rasmus Nøhr jubler: Vi har fået en datter

Gitte Lykkeris og Mette Frisk.
Gitte Lykkeris og Mette Frisk.

Lone Lykkeris voksede derfor op hos sine bedsteforældre og havde hele barndommen troet, at hendes mor var en storesøster.

I 'Forsvundene arvinger' fortalte Lone, at hun først som 37-årig fik kontakt til sin far, og på den måde også lærte Søren at kende.

LÆS OGSÅ: Frygt for Alzheimers fik Sussi til at foretage drastisk valg

Datteren Gitte fortæller HER&NU, at brevene fra Rigsarkivet, som viser, hvor meget hendes mormor kæmpede for hendes mor, har vakt stor glæde.

Mette Frisk og Adam Jon Kronegh.
Mette Frisk og Adam Jon Kronegh.

- Det betyder meget for mig mor at have fået at vide, hun ikke blev kasseret. Der faldt en sten fra hendes hjerte. Men hun ville jo gerne have haft det at vide af sin mor. Så havde tingene måske set lidt anderledes ud. Det har været meget rørende at se de breve, hendes mor har skrevet. Hun har virkelig kæmpet for at beholde hende, siger Gitte rørt.

LÆS OGSÅ: Niels Ellegaards store sorg: Hustruen alvorligt syg

Og de 2,4 millioner kroner, som Lone Lykkeris har arvet fra sin halvbror, bruger den pensionerede dagplejemor på at forkæle både sig selv og sine døtre.

- Min mor har altid klaret sig men aldrig haft mange penge. Hun har fået ny sofa og nyder livet. Vi sender alle sammen Søren en kærlig tanke, slutter Gitte Lykkeris.

LÆS OGSÅ: Det så du ikke i 'Først til verdens ende': Vold, politi, råb og skrig