Frank Pingel
Frank Pingel

Pingel drak Faxes urin: Pissesjovt

Frank Pingel tjente 27.000 kroner.

Der var ikke just liv og glade dage i omklædningsrummet efter Danmarks nederlag i VM-kvalifikationskampen mod Spanien i Sevilla i november 1993. Men det blev alligevel en aften, som ingen af landsholdsspillerne glemmer.

Artiklen fortsætter under videoen med Kwamie Liv...

Det afslører Frank Pingel, 58, godt 30 år efter festen, der tog fart, efterhånden som promillen steg.

LÆS OGSÅ: 'Familien fra Bryggen'-stjerner afslører nyt projekt

– Vi er pissetrætte af det alle sammen og sidder der om et rundt bord. Lars Olsen, Brian og Flemming Povlsen og Michael Laudrup og Vilfort og John ”Faxe” Jensen og Larsen. Vi sidder mange, og alle sammen får en masse vin, fortæller Frank Pingel til Claus Elgaard i Radio4-programmet 'Fremkaldt'.

”Faxe” holdt tale, men undervejs meldte tissetrangen sig hos ham.

Frank Pingel spillede 11 landskampe og scorede fem mål.
Frank Pingel spillede 11 landskampe og scorede fem mål.

– Så han tisser i en flaske, men så er der sgu lidt mere i den der lille tissetrold, han render rundt med, ik'. Og så kommer der sgu lige et glas op også. Der blev hurtigt budt 10.000 kroner til den, der turde drikke glasset, der var frisk fra 'Faxe Fad'. Og pludselig er puljen oppe på 27.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Reality-stjerne har født: Mor til fire

Uset fik Pingel spurgt landsholdslægen, om der sker noget ved at drikke tis, men det afviser han, og siger angiveligt, at urin er ”renere end vand”.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Alle de smukke kjoler fra Oscar-showet

– Så jeg skyndte mig at gå ind til bordet igen, inden de andre nåede at komme nogen steder. Jeg ville gøre sådan, at det så ud som om, jeg drak det. Så ramte det min overlæbe, og så tænkte jeg, så jeg kan jeg sgu lige så godt åbne munden. Så drak jeg det, og så tog jeg de der 27.000. Det var mange penge dengang, mindes Frank Pingel på Radio4.

John ”Faxe” Jensen har ikke ønsket at kommentere historien.

LÆS OGSÅ: På akutmodtagelse med sønnen