Officielt: 'Criminal Minds' får ny sæson, men ...

Der venter seerne nye afsnit af den populære serie, men ikke så mange som normalt.

OBS: Artiklen indeholder spoilers fra de første 13 sæsoner af serien.

13 sæsoner af 'Criminal Minds' er tidligere løbet over skærmen, og hver gang har seerne haft glæde af mindst 20 episoder med FBI-holdets jagt på seriemordere. Sådan bliver det dog ikke, når dramaserien senere i år vender tilbage med nye afsnit.

CHOK: ‘Familien fra Bryggen’-stjerne afbryder forlovelsen

LÆS OGSÅ: Geggo: Cengiz har ødelagt mit og Linses forhold

I første omgang er der nemlig kun planlagt 15 episoder, hvilket er noget lavere end de 23 episoder, som serien i gennemsnit har haft per sæson i de første 13 sæsoner. Og det er helt bevidst.

- Som vores program udvikler sig, og fordi vi forsøger at få flere episoder af vores egne serier på skærmen, så er vi nødt til at skære lidt i de andre serier for at få vores egne på skærmen, siger underholdningsdirektør hos CBS, Kelly Kahl, ifølge flere amerikanske medier - heriblandt Deadline.

- Det er muligt, at de kan få et par episoder mere. Det kommer an på, hvor de er i produktionen af sæsonen. Det fortæller de os, når vi skal træffe den endelige beslutning, fortsætter han.

LÆS OGSÅ: ‘Criminal Minds’-stjerner truer med exit: Giv os mere i løn!

LÆS OGSÅ: Fanfavoritter truede med exit efter lønstrid: Nu er sagen afsluttet

Sidste sæson?

Med svigtende seertal er det formentlig blot et spørgsmål om tid, før 'Criminal Minds' endelig bliver lagt i graven. I de seneste år har tv-stationen trukket den helt til deadline, før de alligevel har bestilt en ekstra sæson af dramaserien. Det samme gjorde sig også gældende i år, selv om alle hovedrolleindehaverne allerede havde kontrakt for sæson 14.

Tidligere på sommeren stod det dog klart, at 'Criminal Minds'- fans kunne ånde lettede op, for serien ville få en ny sæson med færre episoder. Den seneste sæson sluttede nemlig med noget af en cliffhanger, hvor to af de store fanfavoritter, dr. Spencer Reid og Penelope Garcia, var i livsfare. Det var derudover seriens episode 299, så seriens fans frygtede, at tv-stationen ville frarøve 'Criminal Minds' muligheden for at runde 300 episoder.

LÆS OGSÅ: CHOK: Realitystjerne fundet død

LÆS OGSÅ: Dansk realitypar er gået fra hinanden: Vi taler ikke længere sammen

Det skete dog ikke, men det lavere antal af episoder har fået folk til at spekulere i, at dette endegyldigt bliver gangen, hvor 'Criminal Minds' ikke bliver forlænget i sidste øjeblik. Kelly Kahl indrømmer da også, at man overvejer seriens fremtid.

- Men jeg siger ikke, at det er sidste sæson. Vi skal have en ærlig snak med dem (folkene bag serien, red.), når tidspunktet er rigtigt, siger han ifølge Deadline.

Den nye sæson af 'Criminal Minds' får premiere på de amerikanske tv-skærmen den 3. oktober. Tiden vil vise, om det bliver den sidste.

LÆS OGSÅ: Dansk realitydeltager afbryder forlovelsen: Jeg er knust

LÆS OGSÅ: Natascha Linea om Sidney Lee: Vi er ikke kærester, vi boller bare