Mick Øgendahl til Svend Prisen 2023, Svendborg
Mick Øgendahl til Svend Prisen 2023, Svendborg

Mick Øgendahl afslører: Blev indlagt på psykiatrisk afdeling

I et nyt DR-program fortæller komikeren, hvordan han tilbage i 2013 blev indlagt med stresssymptomer, og hvad han har lært af den oplevelse.

Mick Øgendahl kørte med klatten, men måske kørte han lidt for hurtigt.

Artiklen fortsætter efter videoen:

I DRs nye program 'VISION' fortæller Mick nemlig, hvordan han pludselig ikke længere kunne skelne mellem virkelighed og fiktion.

- Jeg begynder at blive forvirret over, hvornår vi er i optagelse, og hvornår vi ikke er i optagelse, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Kryptiske Claus Elming: Tilbage i 'Vild med dans'?

Den 50-årige komiker var i gang med at lave tv-serien ’Tomgang’ til TV 2, hvor han både var instruktør, forfatter og hovedrolleindehaver, da det blev for meget for ham.

- Lige pludselig, så siger min hjerne bare NEJ – jeg gider ikke mere, fortæller han.

Selvom Mick ikke bryder sig om at tænke tilbage på nedsmeltningen, har komikeren ikke pakket oplevelsen helt væk. Mick bruger nemlig sin oplevelse til fremadrettet at passe ekstra godt på sig selv.

- Det er ikke så rart at se tilbage på, men jeg synes, det er min forpulede forpligtelse at bruge det konstruktivt, positivt, siger han.

LÆS OGSÅ: Se klippet: Tony og Saiyan viet blandt turister

Komikerens indlæggelse har medvirket til, at han er blevet bedre til at mærke efter og sætte grænser, så det hele ikke stikker af igen.

- Jeg er jo mig selv og mit brand, og hvis jeg ikke leverer, så er der ikke noget brand. Og ja, jeg tjener penge, men jeg bruger mine penge til at prøve at orkestrere mit arbejdsliv til, at det bliver endnu bedre for mig og min familie og resten af mit brand, siger han og fortsætter:

LÆS OGSÅ: CHOK: Hilda Heick på skadestuen efter styrt

- Jeg har lavet en buffer, som hedder, at jeg kan være hovskisnovski og sige nej til ting. Jeg skal passe på mig selv, så jeg ikke ender der, hvor jeg var.

Efter en længere pause er Mick Øgendahl nu er tilbage på de danske scener igen.