Maria Hirse ved Retten i Helsingør i 2019.
Maria Hirse ved Retten i Helsingør i 2019.

Maria Hirse tager bladet fra munden: Sådan var fængslet

I biografien 'Kvinde værst' beretter 'Lykkehjulet'-stjernen om alt fra anholdelsen en tidlig morgen til det hårde liv bag tremmer.

Nedturen var total, da Maria Hirse i februar 2021 blev idømt to års ubetinget fængsel for at planlægge og beordre et overfald på sin ekskæreste.

Forinden havde hun fået en betinget dom på tre måneders fængsel og 80 timers samfundstjeneste for hæleri, indbrudsforsøg og ulovlig våbenbesiddelse.

LÆS OGSÅ: Benjamin og Line afslører: Sådan kender vi hinanden

Artiklen fortsætter under videoen...

Nu fortæller den 52-årige tidligere 'Lykkehjulet'-stjerne for første gang sin side af historien.

Det sker i biografien 'Kvinde værst', hvor hun beretter om alt fra anholdelsen en tidlig morgen til det hårde liv bag tremmer.

– Det var en virkelighed, hvor volden og brutaliteten ulmede lige under overfladen, og hvor rotter, pis og tæsk var redskaber, når den interne hakkeorden skulle etableres. Når døren smækkede for natten, sad Maria Hirse alene med sine tanker og savnet til sine børn. En håbløs situation, der kun blev forværret af en fremadstormende kræftsygdom, skriver forlaget People's Press i en foromtale af bogen, som udkommer om nogle måneder.

Hirse, der nu hedder Mariia Madeleine Sea Svensson og bor i Svendborg, blev løsladt i januar 2022.

Hun har en datter på 25 år med Peter Asschenfeldt, 67, og en søn på næsten 20 med tv-produceren Jakob Mejlhede, 50.

Hirse har brugt de sidste par år på at stykke sit liv sammen igen og ikke mindst at blive behandlet for kræft.

Allerede inden hun blev fængslet, var hendes helbred udfordret af den blodprop i hjernen, hun blev ramt af i starten af 2020.

I 'Kvinde værst' fortæller hun også, hvordan andre gjorde, at hun kom gennem den svære tid.

– Livet bag tremmer bød også på omsorg og håb fra de mest overraskende steder. Nye venskaber opstod, og selv grå dage kunne være fyldt med smil og kram, lyder det fra forlaget om den kommende bog, de kalder for en 'brutal og ærlig skildring af livet som kvinde i danske fængsler, hvor det er svært at stole på nogen - også sig selv'.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Dronning Marys første dag på sit nye job