Komiker-duo går til filmen: 'Ditte og Louise' bliver til en spillefilm

DR's populære komedieserie 'Ditte & Louise' får nu sin helt egen spillefilm.

Ditte Hansen og Louise Mieritz fik nationen til at grine og krumme tæer med komedieserien 'Ditte & Louise' på DR1. I to sæsoner fulgte en halv million seere med, når de to kvindelige skuespillere og veninder i 40-års alderen kæmpede med skrantende karrierer, børn, kærlighed og sexliv, inden serien blev stoppet.

Nu vender de to sjove kvinder dog tilbage, men denne gang bliver det på et noget større lærred. Senere i år er Nordisk Film nemlig klar med spillefilmen 'Ditte & Louise', som er en helt ny historie, der bygger videre på tv-seriens univers og karakterer.

LÆS OGSÅ: Populær vært stopper på ‘Go’ aften Danmark’

Ditte Hansen og Louise Mieritz spiller en opdigtet version af sig selv, mens blandt andre Anders W. Berthelsen og Lotte Andersen også har markante roller i filmen. Ditte Hansen og Louise Mieritz har selv forfattet manuskriptet. Det står der i en pressemeddelelse, hvor der også bliver løftet sløret for, hvad vi kan forvente os.

- Ditte og Louise er (stadigvæk) to midaldrende skuespillerinder som indser, at det eneste branchen har tilbage at tilbyde dem, er roller som nogens mor eller “gammel luder”. Derfor griber Ditte til en radikal beslutning: Hun klæder sig ud som mand. Og med ét er verden vendt på hovedet! Stik mod forventning får Ditte succes som Ditlev. Hun får pludselig hovedroller. Hun får tonsvis af opmærksomhed. Kvinder sværmer om hende. Og hun bliver bedste venner med Anders W. Berthelsen, står der.

LÆS OGSÅ: Coster-Waldau stjernerig på ‘Games of Thrones’: Så meget tjener han

- Men samtidig svigter hun sin bedste veninde Louise og deres fælles drøm om eget firma. I afmagt og frustration kaster Louise sig ud i en hovedløs affære med lægen David. Men hun har gjort regning uden vært, og problemerne tårner sig op i ekspresfart. Efterhånden er Ditte og Louise i fare for at miste det hele. Karrieren. Kærligheden. Venskabet. Og de må gribe til en sidste desperat løsning for at bringe balance i regnskabet igen, fortsætter pressemeddelelsen.

Optagelserne til 'Ditte & Louise' starter den 22. januar, og det forventes, at filmen får biografpremiere den 30. august 2018.

LÆS OGSÅ: Lie Kaas i ny HBO-serie: Game of Thrones’ afløser?