Optagelser til ny tv-serie: Ditte og Louise bag kameraet

Louise Mieritz og Ditte Hansen har på nuværende tidspunkt gang i et nyt filmprojekt.

Med paroler som "Al magt til folket" og "Vi er alle chilenere" blev der en tidlig torsdag morgen demonstreret foran Christiansborg.

Artiklen fortsætter under videoen af skuespillerne fra Cirkus Revyen...

De langhårede unge mennesker med svaj i bukserne var dog alle skuespillere og statister, som indspillede scener til Louise Mieritz, 51, og Ditte Hansens, 51, kommende TV2-serie 'Dansegarderoben'.

LÆS OGSÅ: Drama i ‘Bachelor’-huset: Alle mod AC

Den foregår i 1975, og handler om de otte kvinder, der er kommet igennem nåleøjet og har fået drømmejobbet som dansere i Cirkusrevyen.

– 'Dansegarderoben' bliver underholdende og vedkommende, og med serien genfortæller vi et stykke Danmarkshistorie og gør bagudrettet op med den blinde vinkel, der reducerer kvinden til statist i verden. I disse år er vi er i gang med et paradigmeskifte, og derfor er der plads til nye fortællinger og et kritisk blik på fortiden, fortæller Ditte Hansen og Louise Mieritz, der sammen har skrevet og instruerer serien.

LÆS OGSÅ: Ulven Peter om ‘Bachelor’: Kasper er fantastisk

– De seneste år har vi med MeToo-bevægelsen erfaret, at der stadig er en tavshedskultur, der skal gøres op med. Kvinder har stadig brug for at dele deres fortællinger og blive troet på for at finde styrke til forandring. Ved at placere vores historie i 1975 perspektiverer vi op til nutiden og forstår, at det ikke er noget, vi løser på én dag, fordi sexisme desværre er dybt forankret i vores kultur og vores historie. Derfor er det vigtigt, at vi taler om det, laver historier om det og ikke bliver tavse igen, slår Ditte og Louise fast om serien, der får premiere i 2023.

LÆS OGSÅ: Simone deler forældremareridt: Det gør så ondt