Joy-Maria kniber sig i armen: En kæmpe lettelse

Cirkusrevyen har været et sandt hit med Joy-Maria Frederiksen i spidsen.

Med mere end 75.000 solgte billetter og flotte anmeldelser på stribe har Cirkusrevyens nye instruktør, Joy-Maria Frederiksen, bevist, at de nye tider i teltet på Dyrehavsbakken er kommet for at blive.

LÆS OGSÅ: Stor politiaktion hos Robert Hansen

Joy i Cirkusrevyens
nye, flotte
scenografi,
der som det
første varsler nye tider
for publikum
i teltet.
Joy i Cirkusrevyens nye, flotte scenografi, der som det første varsler nye tider for publikum i teltet.

– Det er fantastisk skønt og en kæmpe lettelse, at det gik så godt. Jeg har måttet knibe mig selv i armen, fortæller Joy-Maria Frederiksen, 59, som udover selv at være skuespiller og koreograf tidligere har instrueret blandt andet Odense Sommerrevy og Nykøbing Falsterrevyen.

Hun løfter gerne sløret for, hvad hun har gjort for at bringe de nye tider ind i teltet.

LÆS OGSÅ: Bekræfter: 'Vild med dans'-dommer vender tilbage

– Grundlæggende følger jeg jo bare min egen smag, og så prøver jeg at tage alle alvorligt. For eksempel ungdomskulturen i en Cirkusrevy, som har nogle store, tunge traditioner og til tider en lidt anden humor. Hvordan får man de to ting til at spille sammen? Det er jeg meget optaget af, siger Joy og fortsætter.

Holdet i Cirkusrevyen i år er Niels Ellegaard, Bodil Jørgensen,
Niels Olsen, Merete Mærkedahl og Mads Knarreborg bakket op af
dansere og sangere.
Holdet i Cirkusrevyen i år er Niels Ellegaard, Bodil Jørgensen, Niels Olsen, Merete Mærkedahl og Mads Knarreborg bakket op af dansere og sangere.

– I stedet for at have en holdning og sige, det er fjollet, at man ikke må sige ”han” og ”hun”, så prøver jeg at finde ud af, hvordan vi kan favne det i revyen, så vi ikke peger fingre. Men heller ikke ad os ældre, som måske har svært ved at forstå det. Vi skal ikke opdrage på folk. Men blandt andet i vores queer-dansenummer inviterer vi alle med til festen. Det skal dog også være genkendeligt.

LÆS OGSÅ: Kandis-bassist er død: Blev kun 56 år

– Jeg har været fokuseret på at bevare, for Cirkusrevyen har et kæmpestort publikum, og jeg elsker selv Cirkusrevyen, siger Joy, som efter den flotte modtagelse er åndet lettet op.

– Jeg føler, at Cirkusrevyen er min nu, siger hun glad. Niels Olsen står på scenen i revyen, og selvom han som Joys ægtemand ikke er upartisk, så kan han sætte ord på, hvad det er, Joy kan.

– Min drøm var at få to sangerinder med
i revyen, så de kan løfte det musikalske
på en ny måde, fortæller Joy.
– Min drøm var at få to sangerinder med i revyen, så de kan løfte det musikalske på en ny måde, fortæller Joy.

– Hun har en rigtig god fornemmelse for revy. Hun startede herude som danser i 1984, året før Torben ”Træsko” overtog teltet. Og så har hendes mor, Lise-Lotte, lavet kostumer herude i 10 år.

LÆS OGSÅ: Nicolai Schwartz Holst udsat for chikane

Så Joy har været tæt på revyen og dens væsen hele tiden. Joy instruerer mere og mere, og hun er specielt god til tekster. Hun kan se muligheden i en tekst og kan se, hvad der skal gøres ved den, for at den bliver god, siger Niels, 63.

LÆS OGSÅ: 'De unge mødre'-stjerne er blevet far