Jørgen Leth holder kadencen: Tour de fitness

Jørgen Leth tilbringer en del tid i motionscentret, efter han sidste efterår blev opereret i hjernen.

Sidste efterår måtte Jørgen Leth gennem en operation i hjernen på Rigshospitalet. Årsagen var, at balancen svigtede, så han ikke kunne klare sig uden spadserestok og også gerne en hjælpende hånd. Men der er sket store fremskridt, ikke mindst på grund af genoptræning på motionscyklen i et træningscenter hele tre gange om ugen.

- Helbredet er ret godt, balance og gang er stærkt forbedret, lyder det fra den 83-årige forfatter og filminstruktør, der har lagt en video op på Instagram, hvor han selv kan regulere stejlheden af stigningerne på motionscyklen.

- Motion er godt for sjælen. Uden overdrivelse. Er mere langsom og doven end tidligere, men kan ikke forestille mig et liv uden aktivitet, fortæller han til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Ærlige Janni: Det er anderledes at blive mormor end farmor

Træning på motionscyklen er helt essentielt for den tidligere 'Tour de France'-kommentator, som får hjælp af en træner (Foto: Asger Leth)
Træning på motionscyklen er helt essentielt for den tidligere 'Tour de France'-kommentator, som får hjælp af en træner (Foto: Asger Leth)

LÆS OGSÅ: Chokeret Cammilla ser sig selv i programmet: Jeg underkastede mig fuldstændig

I lørdags startede 'Tour de France' på TV2, og igen er det uden ham i kommentatorboksen. I 2019 fik han nemlig ikke forlænget sin kontrakt med TV2 efter 35 år med malende beskrivelser af både cykelløb og landskab på etaperne. Han må derfor nøjes med at følge begivenheden på tv.

- Ja, jeg savner at være med, men følger alt, hvad der sker i cykelsporten, lover han.

For tiden opholder han sig i Danmark, hvor han frem til november fungerer som underviser på filmskolen 'Ecole de Leth' med lokaler i kunstmuseet Arken i Ishøj uden for København. Men han har også bevaret tilhørsforholdet til Haiti, hvor han har boet i mange år.

LÆS OGSÅ: 'Vild med dans'-vært får sin første store rolle i ny dansk film

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-Rachel er blevet single