Johnny Reimars søde liv : Svømning, spillejobs og familie

For nylig kunne Johnny Reimar fejre 80 års fødselsdag, og han er godt tilfreds med det liv, som han har levet indtil videre.

Selvom Johnny Reimar føler, han er blevet for gammel til at holde store fester, så fik han alligevel en flot start på sin runde dag.

LÆS OGSÅ: 'Kærlighed hvor kragerne vender'-par taler ud om graviditeten

Artiklen fortsætter under videoen.

- Klokken 7 om morgenen stod 25 mænd i bar røv med en Underberg i hånden og sang fødselsdagssang for mig, ler sangeren, der blev fejret af sin lokale svømmeklub.

-Vi mødes hver morgen og svømmer sammen. Så får vi også lige ordnet verdenssituationen. Jeg synes, det giver mig en rigtig god start på dagen. Det er godt for fysikken, men vi hygger os også meget i hinandens selskab. Jeg tror aldrig, jeg har haft det så godt, som de senere år. Jeg har opnået det, jeg skulle, så jeg jager ikke noget. Annie og jeg har fået fire børn, seks børnebørn og to oldebørn. Ja, tænk sig, jeg er blevet oldefar.

LÆS OGSÅ: Micki Cheng indlagt: De ved ikke, hvad jeg fejler

Johnny Reimar er egentlig gået på pension for mange år siden, men han optræder stadig og nyder det hver gang.

- Jeg er velsignet af en tyrolerhat. Da jeg indsang den i 1969, drømte jeg ikke om, at jeg stadig som 80-årig skulle stå og synge den. Jeg kan ikke optræde nogen steder uden at synge den, og det er jeg ikke spor ked af, slår han fast.

Tre til fire jobs om måneden er ifølge Reimar rigeligt.

- Hvis jeg skal slippe det helt, så skal der være en erstatning for det tomrum, jeg tror, der vil komme. Jeg har jo optrådt i 65 år, siger han.

Mangler intet

En let undren over, hvor hurtigt årene er fløjet af sted, lægger Johnny Reimar ikke skjul på.

- Da jeg startede som 15-årig, troede jeg jo ikke, der var et liv, efter man blev 20. Dengang var folk på 80 faktisk for gamle til at være på alderdomshjem. Jeg er så taknemmelig for at være still going strong (i fuld vigør, red.), siger Johnny, der mange år også var producer og pladeselskabschef.

- Jeg har jo næsten været mere bagmand i underholdningsbranchen end jeg har været frontfigur som solist. Jeg har vægtet hver eneste melodi, jeg har givet til Birthe Kjær eller Dorthe Kollo eller Peter Belli. Om det nu var noget. Og på samme måde til mig selv, så det ikke hed sig, at jeg tog alle de gode til mig selv. Jeg tog som regel det, de andre ikke gad synge. Og de blev så store succeser for mig.

LÆS OGSÅ: 'Robinson'-stjene tager stort skridt i forholdet

Et stort minus ved at blive ældre er, at familie og kammerater begynder at falder fra. Og det gør ondt.

- Man vænner sig aldrig til, at folk forsvinder. Mange gange gør de det jo også i utide. Jeg tror, de fleste på min alder godt ved, at vi nærmer os endestationen. Man kan ikke vide, om det er i næste uge, eller om det er om fem år. Det gør ikke noget ved min måde at leve på, men man har det da i baghovedet. Jeg føler ikke, jeg mangler at opleve noget. Jeg har set hele verden og jeg har haft det så godt. Nu nyder jeg at have nogle gode hverdage, slutter han.

– Jeg tror
ikke, jeg
hører ny
musik. Det
holdt jeg op
med i slutningen af
1970'erne.
Jeg kunne
ikke kende
forskel på
sangene,
fordi der
kom så
mange. I
min ung
-
dom havde
vi fire-fem
navne, vi
skulle kon
-
centrere os
om.
– Jeg tror ikke, jeg hører ny musik. Det holdt jeg op med i slutningen af 1970'erne. Jeg kunne ikke kende forskel på sangene, fordi der kom så mange. I min ung - dom havde vi fire-fem navne, vi skulle kon - centrere os om.