Jes Dorph efter TV 2-exit: Intet har nogensinde fyldt så meget i mit liv

Jes Dorph gør comeback som vært på sin egen podcast 'Dorph' efter TV 2-exit.

Efter mere end 30 år på skærmen vender Jes Dorph-Petersen, 63, nu tilbage bag mikrofonen, hvor hans karriere startede. I de tidlige 1980'ere var han en velkendt stemme på først Radio Helsingør og siden Københavns Radio.

Efter den ufrivillige exit fra TV 2 i januar, der kom efter en advokatundersøgelse, hvor han blev beskyldt for krænkende adfærd over for to kvinder, får han nu comeback som vært på sin egen podcast med titlen 'Dorph'.

LÆS OGSÅ: FØR OG EFTER: Jannis numse i vild forvandling

– Hvordan er det at være tilbage i værtsstolen?

– Det er en kæmpe befrielse. Helt banalt er det dejligt at lave det, jeg trods alt synes er sjovt, og jeg synes, jeg er god til, nemlig at interviewe og tale med andre mennesker. Det har jeg savnet, siden jeg lavede det sidste interview i ”Go' Aften” den 14. december sidste år. Som jeg i øvrigt ikke vidste, var det sidste. Det var to dage før, jeg fik TV 2's afgørelse i deres undersøgelse. Da jeg kom hjem efter den vagt, meldte jeg mig syg, fordi jeg ikke kunne klare presset mere, og siden skiltes vores veje. Det var nok det sidste gammeldags tv-program, jeg kommer til at lave i mit liv. Derfor er det rart efter så mange måneder, hvor alt i mit liv har handlet om noget skide ubehageligt, at tage hul på et nyt kapitel og lave den første podcast. Det var nærmest terapeutisk for mig.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Ditte Julie fortæller om sit nye liv.

– Hvordan var det terapeutisk?

– Noget af det, der har været hårdest for mig, siden det begyndte med advokatundersøgelsen i november sidste år, er, at jeg stort set ikke har haft et sekund i mit liv, hvor jeg har kunnet glemme det. Det har været der konstant. Intet har nogensinde fyldt så meget i mit liv. Det er så voldsomt og forandrende. Da jeg lavede min første podcast, følte jeg mig for første gang igen som det menneske, jeg var, før alt det her begyndte. Det var allerførste gang, jeg i nogle timer glemte sagen. Den er det første, jeg tænker på om morgenen, og det sidste, jeg tænker på om aftenen. Jeg drømmer også om det om natten. Det er ikke mareridt, men meget voldsomme drømme, hvor der sker noget, jeg ikke har styr på.

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: Adelinas krop gik i chok efter Ø-Rådet

– Er det en anden Jes, man kommer til at opleve, i forhold til ham, du var på tv?

– Jeg er meget mere mig selv end på tv, hvor mange spørgsmål er aftalt på forhånd, og hvor der er begrænset tid. Her har vi al den tid, der er brug for, og en samtale, hvor jeg kan bruge mig selv meget mere. For eksempel i min samtale med Jesper Skibby, hvor vi finder ud af, vi er født næsten samme dag og har samme stjernetegn, og så opdager vi også, at vi begge er pleasere, bange for vores omgivelser og mere skrøbelige, end vi lader som om. Den personliggørelse af mig selv har jeg trods alt aldrig lavet i ”Go' Aften”. Så det er et interview, der udvikler sig til en meget intim samtale.

LÆS OGSÅ: Hed flirt i ‘Robinson Ekspeditionen’: Hun er røvhamrende lækker

– Det er snart et år siden, TV 2 besluttede, at du ikke længere skulle være på skærmen. Hvordan har du tacklet den tid fysisk og psykisk?

– Hvis jeg skal sige noget godt om det, der er sket, så er det, at jeg har lært enormt meget om mig selv de sidste 11 måneder. Jeg er blevet klogere på, hvad det vil sige at være menneske i med- og modgang. På mange måder har jeg levet et liv på DR og TV 2, hvor jeg har været privilegeret og haft det skidesjovt, og hvor alt er kommet let til mig. Jeg har haft det godt og er blevet behandlet godt, indtil jeg ikke blev det mere.

Læs resten af artiklen 'Jes Dorph efter TV 2-exit' i denne uges HER & NU.