Foto: Bo Nymann
Foto: Bo Nymann

Ilse Jacobsen er død

Iværksætteren sov stille ind efter længere tids kræftsygdom. Hun blev 62 år.

Efter lang tids sygdom sov Ilse Jacobsen søndag stille ind med familien ved sin side.

- Det er med stor sorg vi må meddele, at Ilse Rohde Jacobsen har tabt kampen mod den aggressive kræft hun har været i behandling for siden august 2021. Ilse sov stille ind på hospitalet i går og var omgivet af sin nærmeste familie, skriver hendes firma i en pressemeddelelse.

- Ilses familie vil gerne udtrykke en dybfølt tak for den professionelle behandling og store omsorg Ilse har modtaget gennem sit sygdomsforløb fra både Rigshospitalet og Hillerød Hospital, lyder det videre.

Samtidig meddeler de, at virksomhederne fortsætter i hendes ånd.

Ilse Jacobsen på sin 60 års fødselsdag. (Foto: Lars E. Andreasen)
Ilse Jacobsen på sin 60 års fødselsdag. (Foto: Lars E. Andreasen)

Efter et halvt år med uforklarlige infektioner og plaget af træthed fik Ilse Jacobsen i oktober sidste år konstateret lymfecancer.

Hun kom straks i et hårdt behandlingsforløb og var hele vejen gennem sin sygdom forbilledligt åben om den.

– Kræft er en ond sygdom. Jeg har allerede fået mange kemobehandlinger, og den største af skal jeg have i næste uge.  Jeg bliver dårlig og har fået at vide, jeg skal rive hele september ud. Det er ikke sjovt. Jeg har tabt 23 kilo, sagde hun  til HER&NU i slutningen af august, da hun deltog i Christian Stadils fødselsdagsfest.

Hun havde tidligere fortalt magasinet NORD om de frygtelige bivirkninger ved kemobehandlingerne.

- I min optik er kemo ren rottegift. Ja, det fjerner de dårlige kræftceller, men det skræller også alt indvendigt væk. Sår i spiserøret, kaster op og ingen appetit. Ens smagsløg forsvinder også, og jeg, der ellers er lidt af et madøre, må nu spise med øjnene.

Ilse Jacobsen (Foto: Bo Nymann)
Ilse Jacobsen (Foto: Bo Nymann)

I et interview med HER&NU sagde Ilse Jacobsen i 2020, at hun håbede at blive meget gammel.

- Jeg føler ikke, at jeg er 60. Jeg tror aldrig, jeg har følt mig så stærk som jeg er i øjeblikket. Jeg har fået nogle tæsk, men følger mig klar til at tage 20 år til på det her niveau. Kvinderne på min familie er blevet meget gamle. Min mormors søster blev 104 og passede gården selv til det sidste, fortalte hun begejstret.

Ilse Jacobsen blev blot 62 år.