Gorm knokler for et langt liv: Stærk for mine børn

Kokken Gorm Wisweh mistede sin far i en tidlig alder og ønsker ikke det samme for sine egne børn.

Selvom kokken Gorm Wisweh, ejer af restaurantkæden Gorms med italienske restauranter, og kok på 'Go’ Morgen Danmark', ikke kunne svinge nålen op i nærheden af de 100 kg i TV2s 'Fem fede kokke', så var der alligevel for meget på sidebenene.

LÆS OGSÅ: Indrømmer: 2022 har været et forfærdeligt år

– Jeg kom med i 'Fem fede kokke', fordi vores træner Mark Abildhauge gerne ville arbejde med forskellige kropstyper. I forhold til de andre kokke, som jo er synligt overvægtige, har jeg jo ikke så stort et problem, men min kone Charlotte prikkede lidt til mig og sagde: ”Du ved jo godt, at der er lidt for meget, og du ved ikke, hvordan din krop faktisk har det”.

Det fik Gorm allerede at vide i første program.

Gorm er bare et lille fnug mellem kokkene i programmet. Fra venstre Magnus Klein Kofoed, Mads Dalsborg, Steffen Egebo Nielsen og Claus ”Røde” Christensen. (Foto: Per Arnesen)
Gorm er bare et lille fnug mellem kokkene i programmet. Fra venstre Magnus Klein Kofoed, Mads Dalsborg, Steffen Egebo Nielsen og Claus ”Røde” Christensen. (Foto: Per Arnesen)

– Jeg lå lige i overvægtig-spektret med mine 79,4 kg og fik at vide, at jeg var ”tyndfed”. I min familie har vi tendens til, at alt fedtet sætter sig lige på maven og omkring de indre organer, som jo det farligste. Og min ”body-age” var syv år ældre end jeg var, fortæller Gorm om den ubehagelige overraskelse.

LÆS OGSÅ: Dømt i retten: Fie Laursen er tilfreds

Hans far stod pludseligt tydeligt på nethinden for ham.

– Min far døde som 46-årig af aggressiv nyrekræft, en af de kræfttyper, som jeg vil være i større risiko for at få, med den kropstype jeg har. Det nåede jeg at tænke en del over. Jeg var otte år, da min far døde, og det er jo den alder, som mine børn har nu, siger Gorm.

Gorm og familien med Wilhelm på ni år, Gorms mor, Kit, som har Fru Petersens Café på Bornholm, Rigmor på syv år og hustruen Charlotte med Frigg på halvandet år. (Foto: Klaus Bo Christensen)
Gorm og familien med Wilhelm på ni år, Gorms mor, Kit, som har Fru Petersens Café på Bornholm, Rigmor på syv år og hustruen Charlotte med Frigg på halvandet år. (Foto: Klaus Bo Christensen)

Går til lægen

Modsat sin far, som også var kok, er Gorm Wisweh ikke er angst for at gå til lægen.

– Det er jo en del af det at passe på sig selv som mand at gå til læge. Det gør jeg, hvis jeg har en fregne, som vokser lidt anderledes. Jeg har jo et ansvar for at passe på mig selv for familiens skyld. At være her så længe som muligt, og være så frisk som muligt, siger han.

LÆS OGSÅ: DR-Løve taler ud om porno-fortid

Som far til tre små børn håber Gorm at kunne gøre noget for familiefaren

– Jeg vil jo gerne inspirere den helt almindelig mand med en karriere, som ogsåhar børn, og som har glemt at få trænet. Man tager jo 3-4 kilo på pr. barn, fordi der er flere rester og flere tallerkner, man skal tømme hver aften, og glemmer at spise grønt. Det tror jeg, at mange mænd oplever.

Gorm cykler fra hjemmet på Vesterbro til kontoret i Herlev, en tur på små 13 km, og så løber han i Søndermarken.

– Jeg kunne ikke være med, hvis Ikke Charlotte havde syntes, at det var en god idé, for der går jo lidt tid fra familien, når der skal trænes. Vi skal have koordineret, hvem der afleverer og henter. Jeg prøver at motionere, når de er i institution, eller når de sover, siger han.

LÆS OGSÅ: Ramt af depression efter ‘Robinson

I dag står Gorm næsten snorlige. Han er blevet god til at træne og løbe, og cykler en del.

– Jeg mangler lige at smide et par kilo mere. En af de ting, jeg har taget med, er, at jeg ikke overspiser mere. Nu er min mavesæk kun 80 procent fuld, når jeg har spist. Det har været en svær vane at ændre, siger den ikke så fede kok.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-Sine: Blev friet til dagen efter hjemkomst