Jesper Vestmark 'Alene i Vildmarken'
Jesper Vestmark 'Alene i Vildmarken'

Fra 'Festmark' til vildmark: Jeg var død

Jesper Westmark har gennemgået en vild udvikling.

Hjemmelavet fløjte og tilhørende svedhytte. Det skal der til, når Jesper Westmark, 52, overlever i den norske natur. Men bag det lange stålgrå skæg og saglige gemyt er en mand, som har oplevet sin del af knaster på livsrejsen. Som helt ung rejste Jesper verden rundt som uddannet frisør og makeupartist.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor ‘Alene i Vildmarken’-deltagere fortæller om tiden efter programmet...

– Jeg var meget i St. Tropez og i Hollywood og gav den gas. Det var virkelig det hotte på det tidspunkt. Både i Miami, hvor jeg boede, men jeg rejste også ud i verden og lavede catwalks for de store modehuse og blade, fortæller Jesper.

LÆS OGSÅ: Simon Kvamm og Frank Hvam i vildt fællesprojekt

Dengang fandt Jespers venner på, at han ikke skulle hedde ”Westmark”, men derimod ”Festmark”. Under overfladen af Jespers glamourøse liv var en ung mand, som i virkeligheden kæmpede med sig selv og hvem, han skulle være.

Mange traumer

I dag er Jesper
meditationsmentor
med mere end 20
års erfaring. Han
arbejder blandt
andet med traumeterapi på sin ødegård i Sjövik i
Sverige. Hver
anden uge holder
han retreats på
gården med sin
kæreste, Lotus.
I dag er Jesper meditationsmentor med mere end 20 års erfaring. Han arbejder blandt andet med traumeterapi på sin ødegård i Sjövik i Sverige. Hver anden uge holder han retreats på gården med sin kæreste, Lotus.

– Det var sådan, at jeg som ret ung mand har haft nogle ret vilde visions, hvor jeg har set, hvorhen jeg skulle i verden. Altså hvem jeg var, og hvad jeg skulle lave, som jeg laver i dag i en alder af 52 år. Og jeg ville ikke være det, jeg er i dag.

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-stjerne bliver en del af Dansegarderoben

– Det var fuldstændig angstprovokerende for mig, fordi jeg vidste jo godt, at der var mange traumer inde i mig, som jeg skulle kigge på. Så det bedøvede jeg, ligesom de fleste andre ville gøre. Jeg kunne simpelthen ikke holde til det, så jeg havde tre eller fire år, hvor jeg virkelig gav den gas med forskellige stoffer og alkohol.

Vendepunktet

Som man nok kan forestille sig, så bød de tidlige 90’er på noget af en festscene for en ung mand. Det miljø blev et fantastisk redskab, som Jesper brugte i flugten fra sig selv.

LÆS OGSÅ: 'Love is blind'-stjerne afslører babylykke

– Alkoholen havde jeg med mig helt fra barnsben nærmest. Så kom der en overbygning på. Kokain er et fantastisk stof til virkelig at booste egoet og derved undertrykke sin underbevidsthed, så man virkelig kan flygte. Jeg kunne ikke mærke alt det andet, og jeg kom virkelig væk, fortæller han.

Jesper er kærester med
Lotus Turéll, datter af
Dan Turéll, og parret holder sammen retreats på
deres ødegård i Sverige.
– Lotus og jeg blev koblet
sammen på bogprojektet, ”Vi er magiske”. Hun
er fantastisk til at skrive,
hun har jo arvet noget
fra sin far. Lige pludselig
sad vi ret tæt. Det var
som genkendelsen af en
sjæl, jeg har kendt før.
Der var virkelig en samhørighed, som var meget
tydelig.
Jesper er kærester med Lotus Turéll, datter af Dan Turéll, og parret holder sammen retreats på deres ødegård i Sverige. – Lotus og jeg blev koblet sammen på bogprojektet, ”Vi er magiske”. Hun er fantastisk til at skrive, hun har jo arvet noget fra sin far. Lige pludselig sad vi ret tæt. Det var som genkendelsen af en sjæl, jeg har kendt før. Der var virkelig en samhørighed, som var meget tydelig.

Bristepunktet kom, da Jesper endelig fik kigget på sig selv og blev chokeret over, hvad han så.

– På et tidspunkt kan jeg ikke flygte mere. Jeg står på en natklub, hvor jeg kigger mig selv ind i øjnene, og jeg kan se, at der ikke er nogen derinde. Jeg er død. Jeg har slået mig selv ihjel, og der stod bare et hylster tilbage. Der blev jeg bange. Det blev et kæmpe vendepunkt i mit liv, hvor jeg skulle vælge, om jeg ville blive i livet, som det var. Jeg vidste, at det ville ende med, at jeg ville hoppe ud af mit vindue. Eller også så vendte jeg om på en tallerken. Så det gjorde jeg. Jeg droppede alt natten over, siger han og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Cengiz afslører særligt talent

– Deri opstod den første vildmark inde i byen, hvor jeg fik lov til at blive isoleret og være med mig selv. Den rejse er grunden til, at jeg sidder her i dag. Så overgav jeg mig, til hvem jeg er.